Teatru e poveste, teatru e și mister. De obicei, publicul primește povestea, o poveste spusă pe scenă de actori, dar nu are idee că ea se continuă în culise, în atelierele de croitorie, pe holurile teatrului, în cabinele de sunet – pe scurt, teatrul e o poveste făcută de oameni, pentru oameni.

De Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Odeon a respus pe înțelesul tuturor această poveste și a dezvăluit misterul din spatele cortinei. Pentru asta a recurs la adevărate numere de magie, cum au fost cele realizate prin intermediul tehnologiilor Virtual Reality, Augmented Reality și 3D Scanning, când publicul a putut călători în trecut sau s-a trezit îmbrăcat în costume semnate de Doina Levintza doar printr-o privire în oglindă.

Și dacă toate acestea nu erau îndeajuns, Odeonul a mai deschis și un „Laborator de imaginar”, unde, cu ajutorul căștilor neuronale și a instalației interactive, am avut șansa de a experimenta ce se întâmplă în mintea noastră atunci când vizionăm un spectacol. Și nu, nu, surprizele nu s-au oprit aici. Coborând în foaierul Sălii Studio, puteai vedea o frumoasă expoziție de portrete digitale ale trupei de actori ai Odeonului.

Dar momentul cel mai așteptat a fost deschiderea plafonului sălii mari a Teatrului Odeon, când cerul parcă s-a văzut altfel: mai teatral, mai spectaculos.

Evenimentul, pentru a nu fi unul punctual, a reprezentat totodată și lansarea aplicației de mobil CULTURESC 100, care este o parte a platformei Samsung dedicate Centenarului Marii Uniri. Platforma încurajează consumul de cultură în rândul publicului tânăr, oferindu-i o experiență culturală inedită, inspirată de tehnologie, iar creatorilor le oferă prilejul de a promova produsele culturale prin mijloace tehnologice.

____________

Evenimentul „Ziua Mondială a Teatrului @ODEON” a fost susținut de Samsung și BRD Groupe Société Générale, cu sprijinul CINETic – Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ – Creative.