film

 

Cele mai interesante filme poloneze, premiate în ultimele luni în Polonia și în lume, vor putea fi vizionate la București, între 18 și 27 noiembrie, în cadrul festivalului CinePOLSKA. Evenimentul va debuta cu un concert energic de jazz în interpretarea cvintetului Wojtek Mazolewski. O noutate a festivalului va fi programul pentru copii.

Filmele prezentate anul acesta la ediția a 12-a CinePOLSKA au fost apreciate de juriile multor festivaluri și de către criticii de film și, ceea ce este cel mai important, au atras în sălile cinematografelor poloneze și europene numeroși spectatori. Motto-ul festivalului, care se va desfășura la cinematograful „Elvira Popescu”, este Istorii din prezent.

Proiecțiile de filme din cadrul CinePOLSKA vor avea loc în zilele de 19-20 noiembrie și 25-27 noiembrie, la Cinema „Elvira Popescu”(bd. Dacia nr. 77). Intrarea se va face pe bază de bilet.

Programul pentru copii va avea loc pe 27 noiembrie. Proiecția de film se va desfășura la cinematograful „Elvira Popescu”, iar atelierul de animație – la mediateca Institutul Francez (bd. Dacia nr. 77).

Concertul cvintetului Wojtek Mazolewski va avea loc pe 18 noiembrie, în Control Club (str. Constantin Mille nr. 4), iar intrarea va fi liberă.

Biletele pentru filme pot fi achiziționate de la casa de bilete a cinematografului „Elvira Popescu”, de la librăriile Kyralina, Anthony Frost, Hecate și Humanitas, în timpul programului cu publicul și în limita locurilor disponibile, precum și online pe elvirepopesco.ro.

Participarea la atelierul de animație pentru copii se face pe bază de înscriere pe pagina  începând cu 14 noiembrie.

Filmele vor avea subtitrare în limba română, iar filmele pentru copii vor fi dublate în limba română.

Programul festivalului și mai multe informații: http://www.culturapoloneza.ro/events/item/cinepolska-filme-poloneze-la-bucuresti.html

Festivalul CinePOLSKA este organizat de Institutul Polonez din București și de Asociația Cineaștilor din Polonia, cu sprijinul financiar al Institutului Polonez de Artă Cinematografică și în colaborare cu Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București, Clubul Control și Festivalul de film pentru copii și tineret Kino w trampkach (Cinema în teniși) din Varșovia.