OPEN YOUR CULTURE

29 august - 4 septembrie 2016

FA

 

CINE:

Organizator: Asociația ESCU

Lista participanților: aici

 

ÎN JURUL LUMII PRINTR-UN SINGUR ORAŞ

Timp de o săptămâna vor avea loc, în trei locuri diferite din centrul Bucureştiului, mai multe serii de evenimente şi momente artistice, care vor transforma capitala într-o destinaţie a creativităţii, manifestată prin diversitatea expresiei culturale, fie că vorbim despre concerte, live performance, dansuri tradiţionale, expoziţii etnografice, cinema internaţional, world food market, expoziţii de artizanat, de costume, proiecţii, ateliere sau conferinţe.

Sunt aşteptate peste cincizeci de ambasade, reprezentând șase continente, care vor avea ocazia să-şi deschidă porţile pentru publicul din România, într-un eveniment unic. Vizitatorii vor călători în jurul lumii, din propriul oraş, iar Bucureştiul va deveni un punct central al turismului cultural.

Este un eveniment care atrage peste o sută de artişti din toată lumea, ce vor performa pe o singură scenă, iar România va avea parte de o expoziţie centrală şi un program dedicat.

Festivalul Ambasadelor este un eveniment-concept inedit în peisajul cultural românesc, constând într-o serie de proiecte care vor promova diversitatea culturală a diferitelor ţări cu misiuni diplomatice în România. Festivalul îşi propune să devină un punct de reper pentru comunitatea diplomatică din ţară, prin amploare şi elemente de unicitate, culminând cu lansarea unei publicaţii exclusive, revista BUCHAREST TIME, care va reprezenta o resursă de informaţii curente cu privire la promovarea proiectelor de impact şi a activităţilor ambasadelor către publicul larg din România, dar şi un vehicul de promovare culturală şi turistică a Capitalei.

În actualul context, în care toate privirile sunt îndreptate, în mod natural, către cooperarea politică, de securitate şi economică, se simte din ce în ce mai intens nevoia unui proiect complex, structurat în zona cooperării culturale, care să propună bucureştenilor, printr-un discurs coerent, un periplu imaginar al varietăţii culturale a Terrei. Este o iniţiativa prin care ţările care au misiuni diplomatice la Bucureşti sunt invitate să îşi prezinte specificul cultural şi naţional, un adevărat stimul pentru bucureşteni de a se implica în activităţile sociale şi culturale, de a cunoaşte celelalte culturi şi naţiuni ale lumii.

 

UNDE & CÂND:

 

Teatrul Național București

29 august - 4 septembrie


Centrul Expozițional ROMEXPO

2 - 4 septembrie


Cinema - Muzeul Național al Tăranului Român - Studioul „Horia Bernea”

31 august - 3 septembrie