Print Friendly, PDF & Email

Începând din 17 noiembrie 2018, Galeria Posibilă prezintă în capitală, expoziția Arbori Bătrâni a artistului Florin Ghenade, la Muzeul Național al Țăranului Român.

Vernisajul expoziției are loc vineri, 16 noiembrie, ora 18:00, în Muzeul Național al Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu, unde vor fi expuse fotografii cu arbori seculari, imortilizați în întunericul nopții. Timp de 6 ani, artistul Florin Ghenade a călătorit prin țară pentru a înțelege relația dintre lumină și întuneric, dintre ce ni se ascunde noaptea și ce ni se arată ziua, pentru a reuni într-un album de imagini un adevărat bun cultural al României, copacii seculari. Să fie întuneric, da’ să fie lumină! sunt vorbele unui tânăr cioban care a fost surprins ziua, lângă arbori, cuvinte care descriu relația dintre lumină, care aduce mai multe informații, și întuneric, care îmbogățeste prin sugestie informațiile adunate.

Expoziția Arbori Bătrâni oferă publicului șansa de a cunoaște diversitatea artei contemporane românești prin arborii seculari, dar și șansa de a înțelege importanța ecologică a copacilor în ecositemele din care fac parte. Întreaga poveste a copacilor bătrâni în secole, spusă în imagini captate noaptea, prin lumină poate fi vizitată până pe 13 ianuarie 2019.

Proiectul este organizat de Galeria Posibilă, cu sprijinul Muzeului Național al Țăranului Român, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.