În 8 și 9 noiembrie, la MACAZ – BAR. TEATRU. COOP. (Calea Moșilor 106) va avea loc premiera spectacolului Inegal, în cadrul proiectului INEGAL: Istorii personale, un proiect al asociației ARENA.
Inegal este un spectacol care documentează istorii personale legate de felul în care preluăm și asimilăm rolurile de gen încă din copilărie, în funcție de contextul social în care socializăm și de raportul între genuri.
Spectacolul își propune să pună în evidență povești ale socializării de gen în diverse contexte de clasă și să ofere posibile modele alternative de înțelegere a rolurilor de gen și narative ale luptei împotriva inegalității.
Procesul de lucru a însemnat o perioadă de cercetare la care au participat actrițele Andrada Corlat, Alice Monica Marinescu și Camelia Pintilie, împreună cu dramaturgul Petro Ionescu și regizorul Raul Coldea.

Spectacolul este bazat atât pe poveștile personale ale echipei, cât și pe interviuri cu diferite persoane privind felul în care acestea au fost socializate.
Spectacolul va fi itinerat și va fi prezentat pe 11 noiembrie la Cluj, la REACTOR DE CREAȚIE ȘI EXPERIMENT (str. Petofi Sandor nr. 4).


de/cu: Andrada Corlat, Alice Monica Marinescu și Camelia Pintilie.concept și dramaturgie: Petro Ionescu și Raul Coldea
producător: Vlad Udrescu
o producție a Asociației ARENA în parteneriat cu Macaz Teatru Coop.
durata: 1h20
vârstă recomandată 14+


Spectacol co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
„INEGAL: Istorii personale” este un proiect cultural al asociației ARENA, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de
modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.