Un cuvânt despre „Criza comunicării”

Print Friendly, PDF & Email
Comunicate de presă | Autor: Cristina Rusiecki | 16 octombrie 2018 |

Joi 18 octombrie, ora 11.30, în cadrul Festivalului FEST(in) pe Bulevard, la Teatrul Nottara, va avea loc colocviul în cadrul căruia se va dezbate tema ediției de anul acesta, Criza comunicării.


Legat inextricabil de destinul Cetății, teatrul ia pulsul tuturor problemelor sale. Cum se reflectă criza comunicării, tema ediției de anul acesta a festivalului, în cea mai vie dintre arte? Ce s-a schimbat în tiparele comunicării în era în care informația circulă cu o viteză fără precedent? În care toți stăm cu nasul și urechea în telefoanele mobile. Ce mutații antrenează aceste noi tipare în limbajul dramatic, în structura și în mecanismele sale?

Se poate vorbi despre o criză a comunicării și în teatru? De pildă, între scenă și public? Noile forme de teatru au adresabilitate generală sau sunt destinate de la bun început unui public de nișă? Care sunt soluțiile găsite de creatori? La toate aceste întrebări își propune să dea răspunsuri colocviul despre criza comunicării, într-o discuție interdisciplinară care va aborda tema dezbătută și în alte domenii înrudite.

Participă Oltița Cîntec, președinte AICT, secția română, Judit Simon, critic de teatru și jurnalist cultural, Elisabeta Pop, critic de teatru, actorul Istvan Teglas, regizorul Andrei Măjeri și prof. George Ardeleanu. Acesta va vorbi despre Limba de lemn și criza comunicării în totalitarismul comunist și despre „terapiile” crizei comunicării în universurile concentraționare.

Moderator: Cristina Rusiecki, critic de teatru

Roman Tolici şi seria „Zece“ la Zorzini Gallery

Cu mai multe expoziţii desfãşurate la Bucureşti în ultimii ani şi cu câteva ieşiri în galerii din Europa, Roman...

„Aglaja”, pentru cei open-minded

AGLAJAdupă Aglaja VeteranyiConcept și coregrafie – Ștefan LupuDramatizare – Alina PetricăSound design – Mihai DobreSet design – Adeline Bădescu...

Conferință: „Radu Afrim. Țesuturile fragilității”

„Radu Afrim. Țesuturile fragilității”Joi, 15 decembrie 2016, ora 18.30, Muzeul Suțu Conferință susținută deCristina Rusiecki  Conferința este prilejuită de...