Proiectul cultural „Teatru la Cinema” își continuă extinderea, rețeaua ajungând în al cincilea oraș din țară

  • Teatru la Cinema™ este un proiect cultural ce facilitează accesul publicului larg la spectacole de teatru organizate în sălile cinematografelor situate în mari centre comerciale.
  • Piteștiul este al cincilea oraș din rețeaua „Teatru la Cinema”, după București, Buzău, Focșani și Ploiești
  • Spectacolele din Pitești vor avea loc la cinematograful Cinema City din centrul comercial VIVO! Pitești, reprezentând a 12-a locație „Teatru la Cinema”

După ce, la începutul lunii, proiectul cultural „Teatru la Cinema” a ajuns la Ploiești, începând de duminică, 14 octombrie, spectacolele de teatru live din cinematografe vor bucura și publicul piteștean, care va putea asista la reprezentațiile din cinematograful Cinema City din centrul comercial VIVO! Pitești.

Piteștiul devine astfel cel de-al cincilea oraș din rețeaua „Teatru la Cinema”, un concept inedit care își propune să faciliteze întâlnirea dintre actul cultural și amatorii de teatru, aducând spectacolele cât mai la îndemâna  publicului.

În mai puțin de patru ani, de când a fost lansat proiectul „Teatru la Cinema”, acesta s-a extins în opt cinematografe din marile centre comerciale din Bucureşti, precum şi în oraşele Buzău, Focșani, Ploiești și Pitești, iar planurile inițiatorilor acestui proiect sunt să continue în aceeași direcție a dezvoltării.

Peste 80 de titluri fac parte în prezent din portofoliul „Teatru la Cinema”, acestea fiind jucate de actori independenți, fie că vorbim despre cei aflați la început de drum sau despre nume deja consacrate. Deși cele mai multe dintre spectacole sunt destinate copiilor, și adulții vor putea găsi, cu siguranță, ceva pe placul lor în programul de la „Teatru la Cinema”, de la teatru clasic, numere de stand-up și improvizație sau spectacole de magie.

„Ne bucurăm că acest început de stagiune a venit cu extinderea <<Teatru la Cinema>> în două noi orașe: Ploiești și Pitești. Dorința noastră este să ducem acest proiect în cât mai multe locuri din țară. De-a lungul timpului, am încercat să vedem care sunt principalele rețineri ale bucureştenilor care își doresc să meargă la teatru, dar nu reușesc să ajungă. Printre motivele invocate de aceştia, s-au numărat amplasarea majorității teatrelor în centrul aglomerat al capitalei, lipsa locurilor de parcare și sălile incomode sau nu tocmai renovate din unele teatre. Credem că aceste lucruri pot fi valabile în multe alte oraşe din ţară. De aceea, jucând în cinematografele din centrele comerciale, răspundem acestor nevoi, dovadă că sălile sunt mai mereu pline, iar lumea ne așteaptă cu entuziasm peste tot pe unde am mers.” a declarat Mihai Penișoară, fondatorul proiectului “Teatru la Cinema”.

Inaugurarea noii locații „Teatru la Cinema” – Pitești va avea loc duminică, 14 octombrie, începând cu ora 11:00, cu un spectacol pentru copii. Astfel, cei mici se vor putea bucura de o reprezentație de teatru interactiv și cu păpuși, în care îl vor întâlni pe “Dumbo cel isteț”, într-o poveste despre curaj și optimism, din care vor învăța că visele devin realitate atunci când îți dorești cu adevărat.

Prețul biletelor la Teatru la Cinema variază între 15 și 45 de lei, în funcţie de genul spectacolului, acestea putând fi cumpărate prin intermediul site-ului www.teatrulacinema.ro, unde este afișat și programul complet.

Mihai Penișoară, fondator, „Teatru la Cinema”