Murivale @Calea Moșilor

Murivale:

„În fond lumea nu mai merge în galerii de artă şi nici la MNAC.”

A trecut un an de când artistul a pictat zidurile unui colț insalubru al Bucureștilui. Primăria Sectorului 3 a emis o amendă pe numele lui, iar vicepremierul de atunci, Vasile Dâncu, i-a transmis să picteze mai departe, că plătește el amenda. Mai mult, același Vasile Dâncu a publicat în vara lui 2016 un editorial în revista Sinteza susținând demersurile artiștilor care „îmblânzesc orașul”. 

Între timp, tencuielile zidurile s-au mai desprins. Dar mesajele, semnătura și madonele lui Murivale au rămas. De ce madone? „Nimeni nu face pipi pe un zid de pe care te privește madona cu pruncul” – a explicat atunci artistul. 

Pe Calea Moșilor, la câțiva metri de Anexa Muzeului Național de Artă Contemporană, ca alternativă la programul acesteia, poate fi vizitată intervenția lui Murivale. Ca o expoziție sub titlul „Madonna di Parcare”. 

Proiect editorial apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.