Un eveniment Z9CULTURE

Octombrie 2017, Club Control, București

Irvine Welsh s-a născut în 1958, în Leith, o suburbie a oraşului Edinburgh. A renunţat la şcoală la vârsta de 16 ani, a participat la mişcarea punk din anii ’70, a schimbat mai multe slujbe şi a cântat în câteva trupe rock. În 1993, odată cu publicarea romanului Trainspotting, Irvine Welsh s-a impus ca unul dintre cei mai de succes autori scoţieni.

În România, Editura Polirom i-a publicat volumele „Trainspotting”, „Acid House”, „Jeg”, „Porno”, „Dacă ţi-a plăcut şcoala, munca o să-ţi placă şi mai mult”, „Varză reîncălzită”, „Davaiştii”, „Viaţa sexuală a gemenelor siameze”.

Întâlnirea lui Irvine Welsh cu cititorii din România este parte a proiectului „Zona Nouă a Culturii”, proiect dezvoltat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Proiectul însumează peste 20 de evenimente (conferinţe, dezbateri, lecturi şi ateliere) și urmărește să faciliteze accesul tinerilor din România la cultura vie şi să aproximeze poziţiile în care se regăsesc literatura din România şi cultura română în peisajul global.

Proiect editorial apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.