Cea de-a treia zi a Fest(in)-ului pe Bulevard, ediția a VI-a, aduce spectacole de top, întâlnirea cu cartea de teatru, un text pus în valoare de vocea unei importante actrițe a Teatrului Nottara, expoziții, discuții cu publicul.

 

Gardenia, în regia lui Zoltán Balázs, este un spectacol despre destin și despre cât de mult influențează condițiile exterioare, contextul familial, fundalul istoric, traseul personal. Reprezentația este programată de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Odeon. Dragă doamnă profesoară, producție a Teatrului Municipal din Baia Mare, se joacă de la ora 21.30, la Teatrul Țăndărică. Un conflict clasic bine-rău reflectat în relația profesor-elev, un joc de putere mental, în care granița dintre adevăr și minciună se disipează. Ambele montări se regăsesc în secțiunea Criza comunicării.

Secțiunea Premiere în Fest(in) aduce în prim-plan două noi spectacole de succes. Disputa de Pierre de Marivaux, o montare marca Vlad Massaci, este o producție a Teatrului Nottara și a Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad. O poveste despre descoperirea de sine și despre complexitatea raportării la Celălalt, spectacolul readuce în prim-plan necesitatea de a gândi și judeca dincolo de clișee și tipare, dincolo de ceea ce este, tradițional, atribuit fiecărui sex. Cunoscutul regizor de teatru și film Alexandru Maftei propune, la Sala George Constantin, un text provocator: În cădere liberă de Oleg Bogaev. Un spectacol care ne face să ne dăm seama că, uneori, necunoscutul care ne apare în față este, de fapt, vocea propriei noastre conștiințe, un semnal de trezire din amorțirea și indiferența în care ne-am adâncit.

Seria spectacolelor-lectură continuă, de la ora 11.00, la Libraria Cărturești-Verona, cu Decedatul de Háy János. Victoria Cociaș va da glas unei mărturii tulburătoare, în care vina unui suflet damnat de istorie să nu îşi poată trăi normal viaţa, se împleteşte cu vina celor care au forţat atâtea vieţi să devină istorie, într-un incredibil proces al sentimentelor adevărate. Întâlnirea este un bun prilej pentru prieteni, colaboratori și apropiați să-i ureze La mulți ani! regizorului Mihai Lungeanu.

Fest(in)-ul înseamnă și întâlnirea cu cartea de teatru. În foaierul Salii Horia Lovinescu, de la ora 18.00, va avea loc o lansare marca Nemira, Jurnal necenzurat de Vaslav Nijinski. Volumul conține jurnalul integral al celui mai mare dansator din toate timpurile. Scrise în iarna 1918–1919, când Vaslav Nijinski se afla în Elveția, împreună cu soția și fiica sa, caietele sale se constituie în mărturia bulversantă a unei vieți dedicate creației. În plină tinerețe și glorie, artistul e pe punctul de a ceda în fața nebuniei. Arta și viața cotidiană palpită în pagini care vorbesc mai ales despre suferință și căutare repetitiv, obsesiv, incoerent, violent.

Programul integral al spectacolelor din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard poate fi găsit pe site-ul www.festinpebulevard.ro, iar bilete, pe www.nottara.ro și la Agenția de bilete a teatrului, deschisă zilnic între 11.00-21.00.

Până în 21 octombrie, vă invităm la Fest(in) pe Bulevard.

Persoană de contact:

Cristina Sava, Șef Serviciu Marketing, vânzări, relații cu publicul, e-mail: cristina.sava@nottara.ro,

tel: 0723.944.477