Linotip Centru Independent Coregrafic reprezintă spaţiul şi timpul în care ne concentrăm atenţia asupra modurilor prin care putem dezvolta dansul contemporan în sectorul de artă independent. Suntem preocupaţi de impactul pe care îl putem avea în dezvoltarea acestei arte în România şi creăm programe prin care ridicăm nivelul de vizibilitate al acestei arii culturale prin intermediul spectacolelor, cursurilor, serilor de film şi al altor proiecte adiacente.

Focus. Coregraf este un proiect co-finanţat de AFCN ce face parte din această iniţiativă şi propune direcţionarea atenţiei publicului spectator pasionat de dans contemporan, dar şi a profesioniştilor din domeniu către o serie de evenimente ce oferă o privire de ansamblu asupra stilului şi experienţei de lucru a unui coregraf invitat.

Proiectul îşi propune ca, o dată pe an, să aducă în atenţia comunităţii de dans contemporan un coregraf străin al cărui demers artistic îl considerăm relevant pentru dezvoltarea culturală locală. La propunerea Linotip, coregraful Massimo Gerardi a acceptat invitaţia de a dezvolta prima ediţie a acestui eveniment în jurul activităţii sale artistice. Astfel, în perioada 24 iulie-28 august, am organizat o serie de activităţi ce întâmpină pasionaţii de dans contemporan din mai multe zone social-culturale.

Programul evenimentului include un workshop pentru profesionişti (elevi ai Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, dansatori profesionişti şi actori cu experienţă în dans contemporan), un workshop pentru amatori (cei ce practică dansul contemporan ca hobby şi formă de dezvoltare personală), crearea unui nou spectacol având ca distribuţie colaboratori Linotip şi prezentarea a doua producţii invitate din Germania.

Ne dorim ca prin intermediul acestui eveniment să concentrăm atenţia publicului iubitor de artă din România pe posibilitatea de a beneficia de educaţie şi perspective mai ample asupra dansului contemporan prin interacţiunea directă cu coregrafi consacraţi, locali şi internaţionali, ce pot împărtăşi cunoştinţele lor în materie de tipuri de limbaj şi expresie corporală şi posibilităţile creative ce pot fi abordate, atât prin intermediul cursurilor cât şi prin vizionarea unor creaţii personale.

Perioadele în care se vor desfăşura activităţile menţionate anterior sunt următoarele:

24 iulie-6 august - repetiţii pentru noua producţie, coordonată de Massimo Gerardi

24 iulie-28 iulie - workshop pentru profesionişti

31 iulie-4 august - workshop pentru amatori

6 august-24 august - repetiţii pentru noua producţie, coordonată de Ioana Marchidan

25 august, ora 20.00 - premiera spectacolului Hot Dog

26 august, ora 19.00 - a doua reprezentaţie a spectacolului Hot Dog

26 august, ora 21.00 - prima reprezentaţie a spectacolului invitat KM

27 august, ora 19.00 - a doua reprezentaţie a spectacolului invitat KM

27 august , ora 21.00 - reprezentaţia spectacolului invitat Mankind

Mai multe informaţii vor putea fi găsite pe site-ul linotip.ro şi pe pagina oficială de Facebook, Linotip Centru Independent Coregrafic.

Biletele la spectacole vor fi puse în vânzare cu data de 1 august şi vor putea fi achiziţionate de pe eventbook.ro şi din librăriile Humanitas.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.