Andrei Huțuleac, filmul său de autor și cele patru competiții

sursa foto: http://aarc.ro/

Un tânăr actor care vrea să facă sceneariu, regie și producție (Adrian Huțuleac), un producător cu experiență și cu câteva scurtmetraje de succes în portofoliu (Dan Chișu) o casă de producție bine așezată (DaKino), un actor pentru care a și fost scris rolul (Tudor Aaron Istodor), un altul perfect pentru punerea în situație (Adrian Titieni), o actriță de teatru care să poată da nota de suprarealism (Amalia Ciolan) și o listă de participări în competiții. Rezultatul: „Mențiunea Specială a Juriului” la TIFF, Trofeul „Cel mai bun scurtmetraj” la Timishort Film Festival, „Trofeul Vladutz” în cadrul Dracula Film Festival și, recent, titlul „Best Live Action Short” la Warsaw Film Festival, unul dintre cele treisprezece festivaluri de clasă A din lume.

Un scurt sinopsis al scurtmetrajului Offstage ar fi următorul: Maria este o fostă regizoare care şi-a ratat cariera și îşi doreşte cu disperare ca fiul ei să intre la facultatea de actorie, în ciuda faptului că acesta nu are nici cea mai mică urmă de talent. Dincolo de el, pelicula prezintă un univers ficțional cu oglindiri ale realității cotidiene, în special cu cele ale relației părinți-copii și ale design-ului actual în materie de ratare personală, de identificare a subsitutelor pentru succes și stimă de sine. Filmul este o tragicomedie care subîntinde și suprarealismul și umorul negru, ca o reinterpretare la nivel de tramă a propunerilor cinematografiei românești hard din ultimii ani. Un alt fel de a revedea și de a sintetiza materia.

Proiect editorial apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.