În cadrul progamului curatoriat de Mădălina Dan, laureată a Premiilor CNDB 2015, artista i-a invitat, pentru început de spetembrie, la La Centrul Naţional al Dansului București, pe unii dintre cei mai importanţi coregrafi europeni. Așa că între 1 și 11 septembrie rezevați-vă timp pentru Sezonul berlinez SODA (Solo/ Dance/ Authorship) de la CNDB.

Sezonul berlinez SODA este un prilej de a prezenta publicului şi comunităţii artistice din Bucureşti lucrări coregrafice originale şi inedite şi de a oferi posibilitatea artiştilor invitaţi de a-şi prezenta lucrările după terminarea studiilor. Pe de altă parte, acest cadru vrea să devină  o platformă de dezbatere şi de împărtăşire a proceselor artistice foarte specifice de la SODA şi de a le pune în dialog cu metodologiile şi problematicile artistice cu care practicienii din România sunt familiarizaţi” (Mădălina Dan).

Soda allison-peacock-lecture2

Allison Peacock

Sezonul berlinez SODA reunește workshop-ul și prezentarea coregrafei canadiene Allison Peacock, reprezentația şi explicațiile portughezului Ivo Serra, ale englezului Andrew Kerton şi ale  neo-zeelandezului Joshua Rutter. Coregrafa canadiană Allison Peacock deschide Sezonul... cu workshop-ul Intuitive Fitness (1 şi 3 septembrie), inspirat de compoziția în timp real, improvizația americană postmodernă, cursurile de balet din școala de anatomie funcțională, dansul jazz, tehnica Klein, poezia și desenul. Va urma prezentarea sa, Nature Lovers – A Lecture Demonstration on Representing Nature in the Performative Frame” (4 septembrie, ora 19.00).

Ivo Serra va susţine o prezentare pe 6 septembrie, de la ora 19.00, iar pe 7 septembrie va fi protagonist în spectacolul P Dance, care are ca punct de plecare dansul popular și costumul lui Careto, considerat un ritual inițiatic ce simbolizează trecerea de la copilărie la maturitate.

„Mișcările nudului creează un limbaj fizic visceral și implacabil, cu corpul meu ca punct focal și ecran pentru proiecții comunale”, spune artistul portughez Ivo Serra.

Soda ivo-serra-p-dance-23

Ivo Serra 

Soda  andrew-kerton-fieldnotes-foto-credit-marion-borriss-24-jpg-300-dpi

Andrew Kerton

„Acțiunea e limbaj, limbajul e corp, corpul e gândire, gândirea e acțiune, acțiunea e corp, corpul e limbaj, limbajul e gândire, gândirea e corp, corpul e acțiune, acțiunea e gândire, gândirea e limbaj, limbajul e acțiune”, este crezul lui Andrew Kerton.

Prezentarea lui Andrew Kerton va avea loc pe 8 septembrie, de la ora 19.00, iar pe 11 septembrie, de la ora 19.30, e programat performance-ul său, Fieldnotes. Artistul englez îşi descrie spectacolul ca pe „un exercițiu de personificare spațială sau poate o animație abstractă”.

Joshua Rutter va participa la Sezonul berlinez SODA cu performance-ul Habitual Flux, programat pe 9 septembrie, în care performează alături de dansatorul Oliver Connew, de la ora 19.30, şi cu o prezentare pe 10 septembrie, ora 19.00.

„Suntem în procesul de a dezvolta un mod de lucru care se află undeva între repetiție și performance, cu accent pe identificarea sau dobândirea unor obiceiuri și dorințe, pe antrenament și pe angajamentul față de influența obiectelor și a spațiilor”, mărturisește Joshua Rutter.

Soda joshua-rutter

Joshua Rutter

Spectacolele, prezentările şi workshop-ul programate în „Sezonul berlinez SODA” vor avea loc la Sala „Stere Popescu” de pe Bulevardul Mărăşeşti 80-82. Accesul la spectacole costă 25 de lei (preţ întreg) sau 15 lei (preţ redus), în vreme ce la prezentările artiștilor intrarea este liberă. Taxa de participare la workshop-ul lui Allison Peacock este de 100 de lei, iar înscrierea se face doar pe bază de CV în limba engleză, la adresa cursuri@cndb.ro. Persoana de contact este Ana Papadima (consultant artistic), la numărul 0740 276 865.

13962651_1142604375801187_6782513106207216617_n