12 zile de festival, 39 de reprezentații, 8 țări reprezentate

La finalul celor 39 de reprezentații, juriul, format din Doina Modola, Emil Boroghină, Doru Mareș, Pompiliu Onofrei și Claudiu Groza, a decis premiile la secțiunea care a dat tema acestei ediții, „Criza pubertății, criza adolescenței”. În paralel, un juriu al publicului alcătuit din spectatorii cei mai fideli ai Teatrului Nottara (Luiza Ciorpan, Alina Maer, Alexandru Constantin, Marcel Frunte-Lată și Florin Frunză) a decis premiile pentru secțiunea „Bulevardul comediei”.

Premianții „FEST(in) pe Bulevard” 2017

„Somnambulism” – Premiul juriului pentru cel mai bun spectacol – un spectacol în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, text de Iaroslava Pulinovici, producție a Teatrului Nottara, București.

Andrei Măjeri – Premiul juriului pentru cea mai bună regie – cu spectacolul „Exploziv” de Elise Wilk, producție a Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova.

Anda Saltelech – Premiul juriului pentru cea mai bună actriță în rol principal – cu rolul Francesca din spectacolul independent „Pe jumătate cântec”, un spectacol de Crista Bilciu.

Alex Călin – Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal – pentru rolul Don din spectacolul „Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, în regia lui Erwin Șimșensohn, producție a Teatrului Excelsior.

Mihaela Teleoacă – Premiul juriului pentru cea mai bună actriță în rol secundar – cu rolul Debra Watts din spectacolul „Kimberly” de David Lindsay-Abaire, în regia Andreei Vulpe, producție a Teatrului de Comedie.

Constantin Cojocaru – Premiul juriului pentru cel mai bun actor în rol secundar – cu rolul Valeriodin spectacolul „Leonce și Lena” de Georg Büchner, în regia lui Vlad Cristache, producție a Teatrului Maria Filotti din Brăila.

„Visul unei nopți de vară” – Premiul Special al Juriului – un spectacolul după William Shakespeare, regia Cristian Pepino, producție a Teatrului Țăndărică, București – pentru dinamica și accesibilitatea unei adaptări shakespeariene în teatrul de animație destinat tinerilor.

„Heartbeat” – Premiul Special al Juriului – un spectacol de Kim Doo-Hwan, în regia lui Bae Eun-Wook, producție a Companiei Donghwa Tree Theatre din Seul, Coreea de Sud – pentru perfecțiunea folosirii instrumentelor muzicale în spectacolul de teatru și pentru poezia acestuia.

„Jurnalul lui Robinson Crusoe” – Premiul publicului pentru cel mai bun spectacol din Secțiunea „Bulevardul Comediei” – un spectacol după „Insula” de Gellu Naum, în regia lui Mihai Măniuțiu, producție a Teatrului Odeon.

Florina Cercel – Premiul publicului pentru cea mai bună actriță în rol principal – cu rolul Aneta Duduleanu din spectacolul „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, în regia lui Mc Ranin, producție a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Marius Bodochi – Premiul publicului pentru cel mai bun actor în rol principal – cu rolul Grigori Stepanovici Smirnov din spectacolul „Ursul” de Anton Pavlovici Cehov, în regia lui Felix Alexa, producție a Teatrului de Stat din Constanța.

Catrinel Dumitrescu – Premiul publicului pentru cea mai bună actriță în rol secundar – pentru rolul Sheila din spectacolul „Totul e relativ” de Alan Ayckbourn, în regia lui Felix Alexa, producție a Teatrului Nottara.

Sebastian Marina – Premiul publicului pentru cel mai bun actor în rol secundar – cu rolul Florin din spectacolul „Orb de mină” de Székely Csaba, în regia Catincăi Drăgănescu, producție a Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe.

Proiect editorial apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.