Cea de-a VIII-a ediție „Carte peste carte” a început pe 5 septembrie și ține până vineri, 9 septembrie (inclusiv). În această săptămână, puteți dona cărți pentru Biblioteca orașului Târgu Frumos „Universul cunoașterii” în patru spații din București: Librăria Cărturești Verona, Casa Ion Mincu – sediul OAR, Spațiul Public European și Piua Book Bar. Biblioteca din Târgu Frumos, județul Iași, are nevoie, în special, de cărți și jocuri pentru copii și literatură pentru adolescenți și adulți.

Ediția este organizată în parteneriat cu Noaptea Literaturii Europene la București, eveniment al Reţelei Institutelor Culturale Naţionale din Europa (EUNIC).

Cei care vor aduce volume – în cele patru spații menționate – la cea de-a V-a ediție a Nopții Literaturii Europene la București, pentru dotarea Bibliotecii orașului Târgu Frumos, primesc la schimb o seară de lecturi din autori faini europeni, performance-uri, discuții, expoziții, proiecții și un after-party aniversar. Pentru programul complet al Nopții Literaturii Europene la București de pe 9 septembrie, accesați pagina de FB a evenimentului.

Cei care nu pot participa la Noaptea Literaturii Europene la București, dar vor să doneze cărți pentru Biblioteca Târgu Frumos, pot duce volumele la Cărturești Verona, Casa Ion Mincu, Spațiul Public European și Piua Book Bar începând din data de 5 septembrie, până vineri, 9 septembrie (inclusiv).

Print

Biblioteca orașului Târgu Frumos „Universul cunoașterii” se bucură de un interes deosebit în rândul comunității. Orașul Târgu Frumos are o populație școlară de aproximativ 5.325 elevi (există cinci școli gimnaziale și patru licee în localitate). Prin urmare, majoritatea utilizatorilor bibliotecii sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 8-20 ani, dar sunt și utilizatorii de vârsta a treia foarte activi. Fondul de carte este depășit moral și alterat fizic (există, la ora actuală, cărți uzate fizic, ce aparțin anilor ’60-’80, păstrate în continuare din cauza solicitărilor numeroase); bugetul alocat este insuficient pentru a achiziționa cărți care să răspundă cerințelor cititorilor.

În dorința de îmbogățire și înnoire a fondului de carte, de a menține interesul și pentru a atrage noi cititori către serviciile oferite de bibliotecă, aceasta are nevoie, în special, de cărți și jocuri pentru copii și literatură pentru adolescenți și adulți.


Noaptea Literaturii Europene la București este un proiect al clusterului EUNIC România (Reţeaua Europeană a Institutelor Culturale Naţionale), sprijinit de Reprezentanța Comisiei Europene şi organizat de: Forumul Cultural Austriac, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Fundaţia Culturală Greacă, Institutul Italian de Cultură, Institutul Polonez din București, Ambasada Portugaliei la București/ Camões, I.P., Institutul Cultural Român, Institutul Cervantes, Centrul Cultural Turc Yunus Emre din București, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucureşti.