La concurs pot participa artişti din zona industriilor creative, profesionişti, studenți sau amatori, cu propuneri de obiecte inspirate din patrimoniul cultural al Muzeului, fie că au în centru figurile istorice asociate cu acesta, sau că pornesc de la zona artelor decorative și plastice.

Înscrierea în concurs se face până pe 25 august 2017 şi presupune depunerea unei propuneri de concept de obiect pornind de la elementele identitare ale Muzeului Naţional Cotroceni.
Înscrierea se face prin completarea aplicaţiei disponibile pe www.institute.ro/cotrocenicreativ.
Propunerile vor consta în proiecte de obiecte sau seturi de obiecte, autentice și originale, cu caracteristici specifice suvenirurilor: funcționale și practice, decorative și reprezentative pentru Muzeu, astfel încât experiența vizitatorilor să poată fi prelungită post-vizitare.
Obiectele pot fi ustensile și produse tableware, accesorii vestimentare, decorațiuni, produse de papetărie și design grafic, țesături, textile și alte produse, decorative și utilitare, obiecte versatile, capabile să reflecte valorile și identitatea Muzeului.
Propunerile de obiect vor fi jurizate de Radu Manelici – graphic designer și profesor la departamentul de design de la UNArte, Liviu Sebastian Jicman – director general Muzeul Naţional Cotroceni, Andrei Borţun – iniţiator al Romanian Design Week şi The Institute, Ruxandra Sacaliș – arhitect și designer de obiect, Eliza Yokina – (arhitect partener la studioul CUMULUS si designer de produs), Roxana Bedrule – manager cultural. În urma evaluării propunerilor, juriul va acorda 5 premii în valoare de 10.000 lei fiecare. Premiul va acoperi atât dezvoltarea prototipului, cât şi realizarea unei serii de minim 40 de bucăți.
Premiile sunt acordate de AFCN, Primăria Municipiului Bucureşti prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie şi Castel Film.
Proiectele câştigătoare vor fi prezentate în luna octombrie în cadrul evenimentului Diploma, inițiat de The Institute și în contextul evenimentelor organizate de Muzeul Naţional Cotroceni şi de parteneri.

Calendarul concursului și alte detalii pe http://www.muzeulcotroceni.ro/proiecte/cotrocenicreativ