Print Friendly, PDF & Email

Conferințele de Joi de la Muzeul Municipiului București, Palatul Suțu, coordonate de Cătălin D. Constantin, s-au reluat la sfârșitul lunii septembrie cu o conferință susținută de antropologul Nicolae Constantinescu despre vechile localuri din București și cântecele de pahar din secolele trecute (vezi detalii și înregistrarea integrală a conferinței – VIDEO).

Cea de a doua temă a stagiunii de conferințe este dedicată Școlii de pictură de la Baia Mare, fenomen particular în pictura românească interbelică și postbelică.

Radu Comșa este designer de obiect, laureat al unor premii internaționale de design și predă cursuri la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. A expus in țară, anual, în cadrul grupului „Ziarului Neconvențional” fondat de pictorița Paula Ribariu, ultima expoziție de grup fiind la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, și în străinătate, la Londra, la 100% Design Earl’s Court, la Milano, la Triennale, și la pavilionul Designersblock din cadrul Milano Design Week. Publică pe teme de arhitectură, cultură urbană, design și arte vizuale in Arhitectura, Zeppelin, Cultura și Observator Cultural.

O altă conferință susținută recent de Radu Comșa, Arhitectura ca scenografie a cotidianului, poate fi urmărită pe canalul de Youtube B-Critic. Producție video B-Critic – Videoplus: https://www.b-critic.ro/videoplus/arhitectura-ca-scenografie-a-cotidianului/