Duminică, 30 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Național „I.L.Caragiale” se va juca, în cadrul celei de a XXVIa ediții a Festivalului Național de Teatru, spectacolul Dansând în noapte de Patrick Ellsworth, după filmul Dancer in the Dark al lui Lars von Trier.

dansand-in-noapte-foto

Producția Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov este un demers regizoral semnat de Vlad Massaci, un discurs artistic despre natura sacrificiului, despre arta de a vedea în esența lucrurilor chiar atunci când lumina ochilor se stinge.

Un spectacol de teatru ce sparge barierele stilistice, dar care păstrează, intrinsec, prin poveste, dimensiunea emoţionantă a celebrului film al lui Lars von Trier.

Mădălina Ciotea, interpreta personajului principal este deținătoarea unui instrumentar de stări și nuanțe interpretative care tranmsmit o încărcătură maximă de adevăr și care emoționează publicul prin capacitatea de a-și asuma o identitate scenică care bulversează prin puritate și forță.

Spectacolul a obținut în 2015 nu mai puțin de trei premii în cadrul Festivalului de Dramaturgie Contemporană ediția a XXVI-a, Brașov: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie – Vlad Massaci, iar Mădălina Ciotea a primit Premiul special al juriului pentru rolul Selma.

madalina-ciotea-dansand-in-noapte-foto

Dansând în noapte

Patrick Ellsworth

Cu: Mădălina Ciotea, Bianca Zurovski, Marius Cordoş, Maria Gârbovan, Gabriel Costea, Mirela Borş, Claudiu Mihail, Vlad Pavel, Relu Siriţeanu și  Vlad Ţigănuş (copilul)

Regia: Vlad Massaci
Scenografie, light design, conceptie şi realizare video: Andu Dumitrescu
Coregrafia: Andrea Gavriliu

Veniţi să vedeţi o femeie pe care întunericul nu o poate opri din a dansa cu viaţa.
Mădălina Cioteainterpreta Selmei