youssef

CÂND:

27 octombrie 2016
Ora: 20.00
Accesul în sală se face începând cu ora 19.30.

UNDE:

Sala Radio, București

CÂT:

Biletele costă 120, 150, 180 de lei,
în funcție de categorie.

 

Dhafer Youssef revine la Jazz Night Out într-o nouă formulă în care chimia dintre membrii trupei e gata să facă istorie. După un show sold out în 2014, artistul tunisian va prezenta în București noul său disc care va apărea în luna martie.

Îl va avea alături pe americanul Mark Guiliana, probabil cel mai versatil baterist al momentului. Guiliana este prezent nu doar pe ultimul album al regretatului David Bowie, Blackstar, ci și în centrul scenelor contemporane de jazz și de muzică electronică. 

Cvartetul lui Dhafer Youssef este completat de pianistul Aaron Parks și basistul Ben Williams. Parks este un instrumentist cu un palmares de invidiat pentru vârsta sa: un premiu la Thelonious Monk International Jazz Piano Competition, înregistrări și turnee cu Terence Blanchard, Joshua Redman, Kurt Rosenwinkel sau Gretchen Parlato, dar și contribuții la peliculele unor mari regizori americani ca Spike Lee.

Nici Ben Williams nu a ratat premiul Thelonius Monk pentru bass, acordat de un juriu care ar înmuia genunchii oricărui pretendent: John Patitucci, Ron Carter, Charlie Haden, Dave Holland, Christian McBride și Robert Hurst. Ben Williams este membru al cunoscutului grup Pat Metheny’s Unity Band cu care a câștigat un Grammy pentru Best Jazz Instrumental Album în 2013.

Dhafer Youssef s-a lăsat condus de-a lungul carierei de rădăcinile sale tunisiene, și de instrumentul cu corzi întâlnit în lumea arabă, Bizanț sau Africa de Nord: oud-ul, pe care muzicianul îl așază pe harta sunetelor de jazz și îl impinge constant la frontieră în tot felul de experimente internaționale alături de Omar Sosa, Tigran Hamasyan, Nils Petter Molvaer sau Bugge Wesseltoft.