Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe
Ediția a VI-a
17 septembrie – 2 octombrie 2016

 

Teatrul Apropo organizează anul acesta cea de-a VI-a ediție a Festivalului Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, în perioada 17 septembrie – 2 octombrie 2016, București.

Selecția din acest an, care cuprinde peste 40 de spectacole din toată țara, a fost făcută de juriul format din Monica Andronescu, Oltița Cântec, Oana Cristea Grigorescu, Cristiana Gavrilă și Cristina Rusiecki.

Pentru că Maratonul Teatrului Independent susține prin tradiție mișcarea teatrală independentă din România, anul acesta festivalul va cuprinde patru secțiuni.

  • Secțiunea Competiție ­ cuprinde cele mai valoroase și originale 22 de spectacole de teatru independent din stagiunea 2015 - 2016.
  • Secțiunea One Drama – selecție a celor mai bune monodrame ale ultimilor ani.
  • Secțiunea Indie Gold – selecție a celor mai reprezentative spectacole „făcute vreodată” în teatrul independent.
  • Secțiunea Serile Teatrului Studențesc – cele mai apreciate spectacole ale absolvenților de teatru dedicate publicului tânăr.

Juriul de premiere a celei de-a VI-a ediții a festivalului este format din Maria Zărnescu (critic de teatru), Nicoleta Lefter (actriță) și Bobi Pricop (regizor). Aceștia vor acorda șapte premii celor mai bune spectacole din secțiunea „Competiție”.

Surprizele de anul acesta:

  • Două premiere în festival: O călătorie cu Urmuz de Radu Popescu și O femeie singură de Dario Fo și Franca Rame;
  • Spectacolul invitat de la Teatrul Ariel Târgu Mureș: Respirații în regia lui Radu-Alexandru Nica;
  • Spectacolul manifest HUOOO al Teatrului Auăleu de la Timișoara, care va avea loc în Parcul din Piața Universității.
  • Atelierul „O piesă în 24 de ore”, care va reuni tineri profesioniști și studenți amatori.

Intrarea este liberă pentru studenți și elevi (în limita locurilor disponibile), cu precădere la spectacolele din Serile Teatrului Studențesc, care le sunt special dedicate acestora.

Biletele la spectacole, pentru toate secțiunile, se pot achiziționa de pe platforma mystage.ro sau în ziua spectacolului, de la teatrul partener.

screen-shot-2016-09-18-at-14-56-01

CÂND:

17 septembrie – 2 octombrie 2016

CINE:

ARCUB, A.F.C.N., UNITER
Ministerul Tineretului și Sportului

UNDE:

UNTEATRU, Teatrul de Artă București, POINT, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Act, Centrul de Teatru Educațional Replika.