Sub titlul „Noul Muzeu Național de Istorie. De vorbă cu Iulia Stanciu și Florian Stanciu, autorii proiectului câștigător al concursului internațional”, e-zeppelin.ro publică un interviu realizat de Ștefan Ghenciulescu pe tema soluţiei arhitecturale de restaurare şi refuncţionalizare a fostului Palat al Poştelor.

“Ștefan Ghenciulescu: Se afirmă și că programul actual (inclusiv cel exprimat prin tema concursului) al muzeului a fost revizuit, umanizat, dar e tot o narațiune triumfalistă de tip „trecut glorios”. Nu servește proiectul vostru acestei false continuități, nu ar fi fost nevoie de alternativă, de distrugere, de un discurs muzeal și arhitectural de cu totul alt tip?”

Iulia Stanciu și Florian Stanciu vorbesc în materialul de pe e-zeppelin.ro despre revalorizarea relațiilor Muzeului Naţional de Istorie cu orașul şi despre despre creşterea atractivității acestuia.

e-zeppelin-ro

sursa foto: e-zeppelin.ro 

Ce, Unde, Când

zeppelin
arhitectură. oraş. societate
e-zeppelin.ro

La începutul anului, Muzeul Național de Istorie a lansat un concurs internațional de arhitectură, organizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și sub egida Uniunii Internaționale a Arhitecților.