Episodul pilot al Bucharest Film Awards propune o serie de filme independente care vor rula la Simbio și la Unteatru, de la amiază până noaptea târziu, cu intrare liberă, dar cu număr limitat de locuri.

Bucharest Film Awards este o competiție internațională de film ce promovează la această primă ediție cele mai bune 45 de producții independente, selecționate de 5 cineaști din UK, Estonia, Italia, Mexic și România din peste 500 de proiecte înscrise. Poziționându-se ca o alternativă în raport cu zona cinematografică comercială, festivalul devine un mediu de exprimare a creativității, expresivității și inovației.

În cadrul primei ediții Bucharest Film Awards vor fi acordate 18 premii pentru trei categorii de producţii cinematografice. Unul dintre câștigători va fi desemnat de către public, fiecare participant la eveniment având ocazia să voteze filmul preferat.

 

Atelierele Bucharest Film Awards

Sâmbătă, 28 ianuarie, la Simbio, Tudor Voican (lect.univ.dr în cadrul Departamentului de Scenaristică al Facultății de Film din  UNATC - scenarist și producător, cunoscut pentru titluri precum Marilena de la P7 - 2006, California dreamin’ - 2007, Medalia de onoare - 2009 sau Periferic - 2010) va susține un atelier de scenaristică. Duminică, 29 ianuarie, în ultima zi de festival, la Unteatru, va avea loc un workshop de muzică de film susținut de ScoreKraft, una dintre puținele companii de producție de  muzică de film din România care colaborează constant cu nume mari din industria filmului Hollywoodian (Hans Zimmer, Thomas Bergersen, Tina Guo sau Lisa Gerrard).

cine, ce, unde, când

Bucharest Film Awards
27 – 28 –29 ianuarie 2017
Găzduit de Simbio şi Unteatru

Eveniment oferit de: ScoreKraft, Homemade Culture
Parteneri media: Bucharest City App, AaRC- All about romanian cinema, Revista Arte și Meserii, Raftul cu Idei, IQads, Plic.O revistă, CineFan, Radio România Cultural, București FM, Munteanu, Orașul Meu, MovieNews, B-critic, CityScout
Festivaluri partenere: Bucharest ShortCut Cinefest, Feel the Reel - International Film Festival,  Best Film Awards, London Golden Scout, The Monthly Film Festival

În timpul celor trei zile de festival vor fi proiectate lungmetraje și scurtmetraje de ficțiune, documentare, filme experimentale, student films, dramă, sci-fi, thriller, comedie, romance, music videos, și web shorts. Cele mai multe sunt filme păstrate în medii cu circuit închis, accesul gratuit la acestea fiind facilitat în cadrul Bucharest Film Awards.

Evenimentul va beneficia de o serie de proiecții speciale, în parteneriat cu Bucharest ShortCut Cinefest și Feel The Reel - International Film Festival din Glasgow, United Kingdom.

 

Programul complet, pe pagina de facebook a festivalului.

Alte detalii, pe www.bucharest-films.com.