ARTmania Classics prezintă concertul Hauschka, joi, 15 decembrie 2016, la Sala Radio. Un eveniment dedicat audiofililor muzicii clasice contemporane și ascultătorilor curioși să experimenteze neconvenționalul artistic al zilelor noastre. Hauschka are un portofoliu impresionant cu peste zece materiale complexe de studio, ediții speciale de vinyl-uri, concerte în locuri neconvenționale și un grup de fani dedicați din cercurile de audiții Fluxus, John Cage, Arvo Part, Philip Corner, Max Richter sau Sylvain Chauveau.

De reascultat înainte de concert: The Prepared Piano, din 2005, pentru cuprinderea esenței Hauschka, Salon des Amateurs, din 2011, pentru experimentări ritmice techno dezvoltate la pian, și cele mai noi două materiale de studio Abandoned City și A NDO C Y, din 2014 și 2015, pentru prezentul universului Hauschka și pentru dezvoltarea unui orizont de așteptare perfect compatibil cu evenimentul de la sfârșitul anului.

Hauschka este unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai pianului modificat, al cărui sunet este alterat prin inserarea unor obiecte între sau pe coardele, ciocănelele și amortizoarele pianului. Sunetul specific Hauschka a fost dintotdeauna atât instinctiv, cât și alimentat de o dragoste puternică pentru ritm. Un artist care cunoaște pianul în totalitate și nu se teme să îl abordeze cu sensibilitate și dinamism, fiind capabil să îmbrățișeze o gamă largă de influențe.

 

CÂND:

15 decembrie 2016

UNDE:

Sala Radio

CINE:

ARTmania Classics

CÂT:

Prețurile variază între 70 și 130 de lei, în funcție de loc.
Biletele pot fi achiziționate de pe Eventim.ro, MyTicket, Kompostor și ARTmania.