Echipa iHamlet:

Pe scenă: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan, Vlad Pavel

Regia: Catinca Drăgănescu

Dramaturgia: Elise Wilk

Coregrafia şi mişcarea scenică: Simona Deaconescu

Scenografia şi costumele: Bogdan Costea

Video & Light Design: Dan Basu

Sound Design: INTERIOR8

Durata spectacolului: 75 de minute

Parteneri: British Council, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală

Teatrul Excelsior prezintă duminică, 13 noiembrie, de la ora 19:00, premiera spectacolului iHamlet, un concept al Asociației Punctart. iHamlet este un spectacol de teatru multimedia care reflectă universul subiectiv al lui H, un adolescent aparent obişnuit, uimit şi dezamăgit totodată de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o reţea fabuloasă de gânduri şi imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi, când tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanşă de întrebări, iar H rămâne blocat în reţea încercând cu disperare să schimbe cursul evenimentelor.

iHamlet este un proiect cultural dedicat adolescenților, bazat pe un text nou, inspirat mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui William Shakespeare. Echipa Punctart a creat o experienţă teatrală ilustrată ca un eseu audiovizual despre inadaptare şi refuzul de a se conforma realităţii, dar şi despre conflictul dintre generaţii. Iluzia şi realitatea se îmbină într-un univers care sparge barierele timpului şi ale spaţiului, creând un timp al emoţiei. Limbajul scenic îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecţiile video şi noile tehnologii pentru a construi o experienţă senzorială intensă: un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generaţii, un Hamlet de azi.

În perioada august-octombrie 2016, Teatrul Excelsior a găzduit primele șase reprezentații cu acces gratuit ale proiectului iHamlet care au fost primite cu entuziasm de către public. Ca urmare a acestei colaborări, spectacolul iHamlet a fost inclus în repertoriul stagiunii curente a instituției, în spiritul deschiderii extraordinare pe care Teatrul Excelsior o manifestă în susținerea inițiativelor din zona teatrală independentă.

iHamlet este un spectacol de teatru hi-tech, o cercetare sociologică despre profilul spectatorului adolescent de teatru şi o aplicaţie pentru smartphone integrată.