Prin noua serie de televiziune The Young Pope lansată în 2016, Paolo Sorrentino dă din nou lovitura, dovedindu-și încă o dată măiestria cinematografică. Imagini minuțios construite, din care ai putea obține nenumărate tablouri, dialog și discursuri care îți bubuie mintea, locuri la care orice turist râvnește să ajungă, politică, religie și diplomație – toate frumos rânduite într-un film care bulversează. De povestit nu sunt prea multe, fiindcă și acest film al lui Sorrentino se adresează în primul rând văzului.

Dacă Sorrentino face minuni cu imaginea, Jude Law plusează și reușește unul dintre cele mai bune roluri din cariera sa. Rând pe rând charismatic, pervers, sfânt, despotic, deplomat abil, Law se transfigurează rămânând totodată același – un actor extrem de bun.

Lui i se alătură o serie de personaje secundare care îi sporesc farmecul: cardinalul Voiello, interpretat de Silvio Orlando, mama adoptivă a lui Lenny Belardo (numele mirean al papei), interpretată de Diane Keaton, sau monseniorul Gutierrez, incarnat de Javier Cámara, cunoscut mai cu seamă din filmele lui Almodóvar.

Nu putem decât să recomandăm acest film care trece dincolo de cuvinte.