iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, organizat de Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, a început anul acesta în data de 9 septembrie.

Seria evenimentelor continuă până pe 24 septembrie, când, în Piața Constituției, 104 proiectoare vor cuceri cei peste 20.000 de metri pătrați ai suprafeței de proiecție, transformând, pentru o seară, fațada celei mai mari clădiri administrative din Europa, Palatul Parlamentului. 

Începând cu ora 22.30, echipele finaliste din Muntenegru (Filip Roca), Spania (Romera Diseño e Infografia), Turcia (VOID), România (Mindscape Studio), Rusia (Illuminarium 3000) și Ungaria (Limelight) își vor prezenta lucrările, câștigătorul competiției fiind desemnat de un juriu format din personalități marcante din industria audiovizuală: Martin Pošta – Directorul Festivalului SIGNAL din Praga, Ana Ascencio – Directorul Artistic al Festivalului MAPPING din Geneva, Kaat Heirbrant – Directorul Festivalului LIGHT din Ghent, Ilkka Paloniemi – Directorul Artistic al Festivalului LUX din Helsinki si Birgit Zander – fondatorul, organizatorul și Directorul Creativ al FESTIVAL OF LIGHTS din Berlin. Conceptul creativ al concursului din această ediție este „DIALOGURI”.

Spectacolul va debuta cu un concert susținut de celebra artistă Róisín Murphy, un nume sonor al muzicii electro pop, care vine în România cu un show electrizant. În deschidere, de la ora 19.00, vor performa GOLAN & Orchestra, care vor prezenta un proiect inedit ce armonizează muzica electronică, vocea și instrumentele live.


iMapp Bucharest este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, 360Revolution- Event Production, Maxin10sity - Curator.

videomapping

CÂND

24 septembrie
Începând cu ora 19.00

UNDE

Piața Constituției

CÂT

Intrarea este liberă.

Un articol despre eveniment,
pe art7.fm - citește