B-Critic.ro vă invită vineri 14 iunie, orele 12.00-14.00, la Cinemateca Română, sala Eforie (str. Eforie nr. 2) la Gala Premiilor proiectului de educație prin cultură „Literatură și transmedia”.

Vor fi proiectate filme realizate de liceenii participanți la proiect și vor fi decernate premiile.

Programul a inclus realizarea de producții video inspirate de opera unor scriitori contemporani - video-eseuri și book-trailere care au avut ca punct de plecare romane de  Augustin Buzura și Lavinia Braniște sau versuri de Ileana Mălăncioiu și Yigru Zeltil. Detalii pe site-ul proiectului, www.noilemedia.ro/transmedia/

„Literatură și transmedia” este un proiect pentru stimularea lecturii, a creativității și pentru promovarea literaturii contemporane. Realizatorul proiectului este Fundația Culturală Augustin Buzura, cu susținerea financiară a Administrației Fondului Cultural Național. Partenerii proiectului: Arhiva Națională de Filme, prin Cinemateca Română, revista Cultura, platforma B-Critic.ro. Parteneri educaționali: Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității București, Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, Colegiul Național „Octav Onicescu”, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”, Facultatea de Litere a Universității București.

Intrarea este liberă.