Unii văd ambuteiajul provocat de transformarea Căii Victoriei în alee pietonală între 3 iunie, ora 10 - 4 iunie, ora 21. Alții s-au bucurat că din când în când Bucureștiul are și el o strasse și că acum a picat acel „când”. A fost o extensie la Ziua Copilului, care tinde să se transforme într-o săptămână a copilului, un fel de Crăciun de vară. 

Organizatorul principal al evenimentului „La pas pe Calea Victoriei” a fost Creart, organism din subordinea Primăriei. Primul eveniment de acest tip fusese între 15 și 17 aprilie, incluzând teatru pentru copii și multe activități stradale, dar și tonete sau caravane cu obiecte handmade sau cu mâncare (fast food, turtă dulce, altele).

Vezi anunțul și programul evenimentului pe siteul Creart.

Dincolo de sumarul momentelor puse la cale de organizatori, principalul spectacol e dat de numărul mare de vizitatori, atrași de oportunitatea de a recuceri bătrâna arteră bucureșteană de sub roțile mașinilor. Veniți special sau nimerind accidental, bucureștenii nu s-au putut abține să intre pe șoseaua deschisă publicului în aceste zile. 

Cele mai atractive au fost display-urile cu informații și imagini din Bucureștiul vechi (vremuri în care centrul șoselei, pe Calea Victoriei, era în mod regulat împărțită între automobile, pietoni și trăsuri, după cum aceleași imagini de epocă o dovedesc). Organizate tematic, cuprinzând extrase din ziare și poze de studio sau ilustrații, display-urile au recompus o parte - cea comică azi - din viața de zi cu zi a Capitalei de acum o sută de ani.