Print Friendly, PDF & Email

Galeria întâlnirilor a organizat o seară de poezie și proză dedicată invitaților Cătălina Bălan și Gelu Diaconu. Evenimentul este găzduit de Bistro Matrioska și este coordonat de Daniel Sur cu sprijinul Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Cătălina Bălan, născută în 1995 la Chișinău, este o tânără scriitoare care a publicat, poezie, proză, critică și analize politice în Observator Cultural, Contrafort, Dilemateca, Stare de Urgență și Revista la Plic. În perioada 2011-2014 a fost PR al editurii Casa de Pariuri Literare. A făcut parte din mai multe antologii de literatură, dintre care amintim: Tu, înainte de toate. O antologie a poeziei contemporane de dragoste, Editura Paralela 45, 2018, Literatura din Basarabia. Început de secol XXI. Poezie, editurile Arc şi Ştiinţa, Chișinău, 2017, Treizero antologie de poezie a taberei de creaţie de la Săvârşin, editura Mirador, 2013, Comptes et nouvelles éditions de l’Hèbe, Suisse, 2011, „Deranj”- antologie de poezie a taberei de creaţie de la Săvârşin, editura Nigredo, 2011; Covoare moldoveneşti antologie de proză poliţistă, editura Grafema Libris, Chişinău, 2011. În anul 2013, în cadrul Festivalului Naţional de Poezie Constantin Virgil Bănescu, Cătălina Bălan a câștigat premiul pentru poezie, acordat de Primăria judeţului Târgovişte.

Gelu Diaconu, născut pe 26 noiembrie 1962, la București, a publicat poezie în diverse reviste literare. În 2004, a debutat publicistic cu o serie de poeme în revista Oglinda Literară. Volumul de debut a fost romanul Fabian (Editura Marineasa, 2006), iar doi ani mai tarziu, în 2008, a fost nominalizat la Premiul „Mihai Eminescu” pentru debut în poezie cu volumul de versuri Antipoeme (Editura Vinea). În 2012, la Editura Minerva, a apărut al doilea volum de poeme Resurse interioare, urmat în 2016 de Resurse umane, carte care continuă o temă  din Resurse interioare, lansată la Bookfest, de Editura Vinea.