Repertoriul Teatrului Mic se îmbogățește cu trei spectacole de excepție, trei viziuni originale asupra unor lucrări create în trei perioade diferite, dar universal valabile și atemporale prin mesaj, prezentate în premieră oficială, inaugurând, totodată, o nouă sală de spectacol în Centrul Vechi al Capitalei - Sala Studio din Strada Gabroveni, Nr. 57.


Seria premierelor va fi deschisă de spectacolulRomeo și Julieta"de William Shakespeare, în regia Lilianei Pană, în data de 4 noiembrie, ora 19:00 și va fi continuată în data de 8 noiembrie, ora 19:00 de „Scrisori de pe front", docu-teatru după „Scrisori de pe front" de Mirela Florian și „Note de război" de Slt. Ioan R. Marinescu, regia Vlad Massaci. Ambele titluri se joacă în Sala Studio.

Spectacolul „Familia Jeleznov", adaptare după „Vassa Jeleznova” de Maxim Gorki, direcția de scenă Gelu Colceag, încheie seria premierelor lunii noiembrie, cu două repezentații programate la Sala Atelier (Str. Constantin Mille 16), îndatele de 18 și 20 noiembrie, ora 18:30.

Dana Dembinski-Medeleanu e Vassa în „Familia Jeleznov"
Credit foto: Mihaela Tulea

ROMEO ȘI JULIETA

Spectacolul „Romeo și Julieta"propune o abordare nouă a tragediei shakespeariene, concepută și dezvoltată de actrița Liliana Pană, în cadrul unui atelier coordonat de aceasta, împreună cu cei 29 de membri ai echipei creatoare.Din distribuție fac parte actorii: Alina Rotaru, Marian Olteanu, Alexandru Voicu , Cezar Grumăzescu, Rareș Florin Stoica, Gabi Costin, Ruxandra Enescu, Andrei Seușan, nume care reprezintă marele atu al spectacolului, alături de o muzică originală live, creată de Sebastian Androne-Nakanishi, de o creație a costumelor semnate de Silvia Șerban și de o coregrafie realizată deRaluca Zetu.

Este o piesă despre iubire, dar dacă privim mai adânc este o piesă despre ură (...) M-a interesat contrastul acestor două lumi, cea în care se zbate moartea și cea de lumină, cea ideală.” - Liliana Pană

Muzica (Vlaicu Golcea), mișcarea (Florin Fieroiu), scenografia (Ioana Pashca), light-design-ul (Daniel Klinger) sunt elemente care au avut nevoie de semnături clare, ale unor artiști, pentru a se topi într-un spectacol care nu e teatru, în sensul obișnuit al cuvântului, e performance.” - Vlad Massaci

SCRISORI DE PE FRONT


Scrisori de pe front" (docu-teatru) este omagiul adus celor care au luptat pe frontul Primului Război Mondial, făcând posibilă, în anul 2018, celebrarea Centenarului Marii Uniri. Regizorul Vlad Massaci a realizat un spectacol-document, bazat pe documente autentice din timpul Primului Război Mondial, culese din volumul „Scrisori de pe front” de Mirela Florian și notele de război ale Slt. Ioan R. Marinescu.

 

FAMILIA JELEZNOV

Spectacolul „Familia Jeleznov", în direcția de scenă a lui Gelu Colceag, este o versiune scenică originală asupra primei variante a piesei „Vassa Jeleznova” scrisă, în anul 1910, de Maxim Gorki. Această montare aduce în lumina reflectoarelor, încercând să tragă un semnal de alarmă, criza și haosul unei societăți alienate, aflate în declin, prezentate prin prisma unei familii, ai cărei membrii se integrează perfect în tipologiile actuale, întâlnite tot mai des în jurul nostru.
Dana Dembinski-Medeleanu și Claudiu Istodor sunt protagoniștii și interpreții Vassei Jeleznova și ai lui Prohor Jeleznov, fiind susținuți în demersul lor de o echipă excepțională: Manuela Hărăbor / Liliana Pană, Ana Bart / Irina Velcescu, Vlad Corbeanu, Alex Bogdan / Alexandru Voicu, Silvana Mihai / Alina Rotaru, Oana Pușcatu, Gabriela Iacob, Virgil Aioanei. Scenografia semnată de Diana Cupșa și costumele realizate de Ioana Pashca reușesc să sublinieze actualitatea permanentă a conflictului generat de lupta dezumanizantă pentru bani și pentru păstrarea unui statut social de valoare.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul Teatrului Mic, de pe platforma Bilet.ro și de la Casele de Bilete ale instituției:
● Sala Atelier - Strada Constantin Mille, nr. 16
● Sala Studio - Strada Gabroveni, nr. 57