Print Friendly, PDF & Email

În perioada 6-11 noiembrie 2018, se desfășoară în București ce-a de-a 7-a ediție a Festivalului de Film Documentar, Docuart Fest, unde vor fi proiectate 28 de filme selectate din peste 100 de titluri înscrise în competiție.

Ediția de anul acesta cuprinde zeci de producții de documentar românesc din cadrul secțiunilor competiționale (cea principală, cea studențească și cea dedicată documentarului de televiziune), și necompetiționale, sesiuni de masterclass, dezbateri, ateliere și expoziții de fotografie. În cadrul secțiunilor competiționale se regăsesc documentare ce aparțin regizorilor, dar și debutanților, filme care prezintă realitatea de astăzi într-o formă artistică.

Secțiunile de masterclass sunt susținute de profesioniști în domeniu care se reunesc în jurul unor discuții multilaterale: Despre memorie și identitate în jurul documentarului, Capcanele distribuției de film în festivaluri. În secțiunea de dezbateri sunt vizate sublinirea importanței și a modului în care un film documentar transformă oamenii, dar și efectele produse de sintagma „political correctness“: Terapia prin documentar, Cenzură și corectitudine politică.

Docuart Fest 2018 organizează și un atelier VR susținut de Dorin Moldovanu, un filmmaker cu interese civice, preocupat de realitatea augmentată pentru văzători și nevăzători.

Pe lângă aceste evenimente, festivalul găzduiește și două expoziții de fotografie: PhotDoc, organizat de Academia Docuart, unde sunt prezentate lucrările unui grup de liceeni din Târgu Jiu, și expoziția pentru nevăzători Imagini Tactile, un proiect ce a pus bazele primei biblioteci virtuale de imagini accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere din România.

București Docuart Fest este organizat de Asociația Docuart cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și a Uniunii Cineaștilor din România.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe http://festival.docuart.ro/program-2018/ .

Biletele pentru proiecțiile București Docuart Fest 2018 se achiziționează prin www.eventbook.ro . Participarea la evenimentele speciale este gratuită, prin rezervare online.