Print Friendly, PDF & Email

Procesul lui David M. Gólan, o comedie într-un singur act, se desfășoară luni, 12 noiembrie, de la ora 19:00, în sala „Iosif Naghiu”a Muzeului Național al Literaturii Române.

Procesul lui David M. Gólan este o satiră a unei societății cu aspirații naționaliste, în care lipsește identitatea. Spectacolul are în centru povestea unui tânăr care vandalizează din greșeală statuia lui Mihai Viteazul din Piața Universității. Deși intenția inculpatului nu a existat, daunele produse rămân și trebuie remediată situația. Publicul este invitat ca jurat și are puterea să decidă deznodământul procesului, alegând între trei varianate de final.

Spectacolul este regizat de Matei Lucaci-Grȕnberg. Scenografia îi aparține Arh. Gabi Albu, iar din distribuție fac parte: Maria Obretin, Irina Antonie, Mădălina Craiu, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Ștefan Huluba, Kostas Mincu și Iulian Sfircea. Intrarea este liberă.

Spectacolul este o producție a trupei Jamais Vu, cu distincții obținute la festivale din țară: Festivalul de Teatru Independent Constanța (FITIC) și Festivalul Comic7B Buzău 2017 acordă, în 2017, premiul pentru dramaturgie. În 2018, la Festivalul de Teatru Independent Constanța (FITIC) obține o nominalizare pentru Cea mai bună regie/Cel mai bun actor în rol principal – Tavi Costin.