Pluto se desfășoară în premieră joi, 15 noiembrie, de la ora 20:00 la Unteatru. Spectacolul este o satiră a sistemului de guvernare american, a încălcării intimității vieții americanilor, a patriotismului primitiv, precum și a atitudinii egoiste a admistrației cu privire la pericolul produs de energia și armele nucleare.

Sam Shepard, actor, dramaturg, scenarist și regizor american, a scris piesa cu puțin timp înainte de alegerile din SUA, din 2004. Recunoscut pentru temele sumbre, suprarealiste și comedia neagră, Sam Shepard deține numeroase premii și distincții, cel mai important fiind Premiul Pulitzer 1979 pentru dramă, pentru piesa „Buried Child”.

Piesa are în centru imaginea tipică a unui cuplu american, din clasa de mijloc, Frank și Ema, care își duce traiul monoton in Wisconsin, într-o fermă izolată de zăpadă și gheață. Traiul monoton este spulberat de vizita neașteptată a lui Haynes, un vechi prieten de-al lui Frank. Cuplul devine complice odată ce a acceptat cererea lui Haynes de a se ascunde câteva zile în casa lor. Pluto sau „ciocnirea între lumi și personaje care sunt silite să înoate contra curentului.”, cum o descrie regizorul Cristian Balint, este o satiră care propune teme relevante și pentru societatea din România: negarea drepturilor civile și private, nepăsarea și egoismul administrației care ezită să spună adevărul.

Textul este adaptat și tradus de regizorul Cristian Balint, scenografia și grafica afișului îî aparțin lui Tudor Prodan, iar din distribuție fac parte: Bogdan Nechifor, Irina Antonie, Liviu Romanescu și Cristian Balint.

Biletele se pot achiziționa de pe platformele specializate, iar detaliile sunt disponibile pe www.unteatru.ro. Rezervările se pot face prin sms la 0721 268 516 sau email la rezervari@unteatru.ro , specificând numele, data, spectacolul și numărul de locuri.

Fotografii de Andrei Gindac