kinofest

În 2016, Festivalul Internaţional de Film Kinofest îşi desfăşoară a zecea ediţie între 30 septembrie şi 2 octombrie. Vor fi proiectate aproximativ 250 de scurtmetraje, la Cinema „Elvira Popescu”, Energiea Pub, Seneca Anticafe, Lente şi Make a Point. 

La Cinema „Elvira Popescu”, în zilele de 1 şi 2 octombrie, Kinofest proiectează două programe de animaţii pentru copii și tineri, de la ora 14.00. Iar seara, trei programe excepţionale: unul cu filme de la cele mai importante şcoli de animaţie (GOBELINS, ArtFx, École Estienne, ISART DIGITAL etc.), unul cu scurtmetraje spooky și thriller şi unul cu cele mai bune filme din festival – scurtmetraje premiate la edițiile precedente.

Cele trei competiţii ale festivalului prezintă 56 de filme. Secțiunea Online se desfăşoară pe www.kinofest.com, între 15 septembrie şi 2 octombrie. Cele 15 scurtmetraje finaliste sunt disponibile pentru vizionare pe internet şi pot fi votate de public, fără graniţe. Filmul cu cele mai multe aprecieri câştigă Premiul Cel mai bun film Online Kinofest 2016.

Secţiunile Animaţie şi Ficţiune, proiectate la Energiea Pub, prezinta 41 de filme, care vor fi jurizate de profesionişti din domeniul filmului.

La Lente vor rula trei programe de filme: World Panorama Animaţie, BestKinofest și două festivaluri invitate: OPLA – Festivalul Animaţiei Poloneze și Visegrad Animation Forum.

La Seneca Anticafe sunt programate trei programe de filme cu tematică ecologică, denumite Planeta Albastra, iar la Make a Point, un program de scurtmetraje japoneze de la festivalul Short Shorts Asia Japan.

CÂND

30 septembrie - 2 octombrie 2016

UNDE

Energiea Pub, Cinema Elvira Popescu,
Lente, Seneca Anticafe şi Make a Point