În această eră de speculaţie totală, nu se poate nici măcar întrevedea un prezent din perspectiva căruia să se imagineze un viitor. Artiştii şi colaboratorii implicaţi în a IX-a ediţie a Berlin Biennale nu sunt demobilizaţi, ci stimulaţi de această incertitudine. Într-un asemenea climat oricine poate să construiască un prezent alternativ, să reconfigureze naraţiuni eşuate şi să descifreze sensuri în fluxul continuu. În locul demascării prezentului, Berlin Biennale 9 vizează multiplele lui faţete şi avataruri, paradoxurile ameţitoare ale viitorului-de-pe-acum.


DIS – fondat în 2010 în New York

DIS e un proiect colaborativ între artişti, designeri, stilişti şi scriitori, condus de Lauren Boyle, Solomon Chase, Marco Roso şi David Toro. Iniţial o revistă online interactivă, DIS oferă o explorare orizontală a modei, artei, culturii şi naturii colaborative a internetului. În afara revistei, DIS a creat platformele DISimages - un proiect pentru producerea unei noi stock imagery - şi DISown – un concept store în dezvoltare, care cuprinde lucrările a peste 30 de artişti sub forma unui laborator pentru testarea statutului actual al obiectului de artă şi a noţiunilor de gust şi consumerism.

Colectivul DIS a participat la New Museum Triennial Surround Audience curatoriată de Lauren Cornell şi Ryan Trecartin (2015), la expoziţia de grup Co-Workers de la Musée Moderne de la Ville de Paris (2015) şi la expoziţia de fotografie recentă de la Museum of Modern Art, New York (2015). DIS a curatoriat ediţia a IX-a a Bienalei de Artă Contemporană de la Berlin (2016), care se va închide pe 18 septembrie.

Prezentarea va fi urmată de un pahar de vin oferit de Crama Oprisor.

Prezentul în travesti: note despre Berlin Biennale 9

MNAC

CÂND:

Joi, 1 septembrie 2016
Ora: 18.00

UNDE:

MNAC - Palatul Parlamentului

CINE:

MNAC
Prezentare de DIS - Solomon Chase și David Toro

CÂT:

Intrarea este liberă.
Se asigură accesul cu automobilul propriu / taxiul și locuri de parcare gratuită.