patrimoniu

Turul organizat duminică, 4 septembrie, începând cu ora 17.00, premerge lansarea albumului monografic Patrimoniul imobiliar al familiei Chrissoveloni de-a lungul veacurilor (Editura Istoria Artei, col. „Familii Istorice”, 2016), prilejuind o călătorie prin trei imobile de pe strada Lipscani, la Palatul Suțu și la casa părintească a familiei Chrissovelini din str. Negustori.

Clădirile din str. Lipscani nr. 16 și nr. 31 sunt fostele sedii ale Băncii Chrissoveloni, iar Lipscani nr. 55 a fost mereu un spațiu comercial oferit cu chirie. Puteți afla istoria loturilor, a construcțiilor anterioare și prezente, precum și povestea creatorilor lor: George Matei Cantacuzino, August Schmidigen, Filip Xenopol, Ștefan Burcuș și Nicolae Cuțarida.

Plimbarea se continuă la Palatul Suțu, sediul închiriat în perioada 1932-1948 de Banca Chrissoveloni pentru birourile sale.

Turul se va încheia cu o vizită în Casa Colibășeanu (actual hotel-boutique), care a aparținut Georgetei Maria Ecaterina, mama actualilor membrii ai familiei Chrissoveloni. Impunătoarea reședință a familiei Colibășeanu datează din 1910 și a fost construită după planurile arhitectului olandez Jacob Josef Schieffelleers.

CÂND:

4 septembrie 2016
Ora: 17.00

UNDE:

Lipscani

CÂT:

Taxă de participare:
20 lei
Se achită la începerea turului.

Participarea la tur se face în limita a 30 de locuri, numai pe baza listei confirmate de participanți, cu înscriere la tururighidate@gmail.com, până vineri, 2 septembrie, ora 20.00.

Dacă numărul înscrierilor va depăși 30 de persoane, vor fi organizate două tururi. Se va ține seama doar de ordinea înscrierii pe e-mail, nu de confirmările de pe Facebook.