piele

Spectacolul Privind prin piele spune povestea unei familii care pornește de la ascunderea originii rome și ajunge la asumarea acestei apartenențe. Spectacolul se oprește asupra relației dintre un tată care vrea să își asume identitatea sa și fiica lui care refuză să se identifice cu un trecut pe care nu-l cunoaște. Pe parcursul piesei, personajele se confruntă cu stereotipurile culturale, construindu-și identitatea pentru a depăși aceste preconcepții.

Textul Privind prin piele a fost scrisă de către de Ayşıl Akşehirli și Alexandru Berceanu în urma celor 40 de interviuri cu romi horahai din Babadag, județul Constanța, romi din cartierele Istanbulului (Sulukule, Kuștepe, Balat) și dom, populație de origine romă din estul Turciei din Hatai, Gaziantep, precum și refugiați dom din Siria în estul Turciei.

Privind prin piele face parte din proiectul „Istanbul – Bucharest by play” și este realizat de Asociația dramAcum (București), în parteneriat cu Asociația Koșe (Istanbul).
Proiectul este finanțat de Tandem Exchange Turcia, în cadrul Programului cultural „București - Orașul in-vizibil”, ARCUB, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în sesiunea de proiecte 2016.
Proiectul va produce la Istanbul, la Teatrul İkincikat, spectacolul Privind prin piele / Skin Look, în regia Andreei Valean.

 

Privind prin piele

de Alexandru Berceanu și Ayşıl Akşehirli
Cu Mihaela Drăgan și Alexandru Fifea

Maria Crețu - scenografie, Golem Studio - visuals, Andreea Duță - coregrafie, Vlad Ioachimescu - sound design, Alexandru Berceanu -regie, Fatih Genckal - artist asociat

 

CÂND?

22 & 23 septembrie
Ora 19.00

UNDE?

Centrul de Teatru Educațional Replika din București
(str. Lânăriei, nr. 93-95)


Spectacolul este gratuit. Accesul se face pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile, la adresa de email: dramacum@dramacum.org și prin sms, la numărul 0734 256 751.