Print Friendly, PDF & Email

Lucrarea expusă la Muzeul Ţăranului Român, în cadrul Bucharest Biennale 2014, face parte din portofoliul Zorzini Gallery, galerie cu care Dan Beudean colaborează de mai multă vreme. Propus de aceasta spre vânzare, „The Hunter“ (165 × 86 cm) este afişat de portalul artsy.net în categoria „for sale“ cu preţul de referinţă de 7.500-10.000 de euro.

Dan-Beudean-The-HuntDan Beudean, The Hunter, (165 × 86 cm) (c) Courtesy of Zorzini Gallery, the artist and Bucharest Biennale

Pe piaţa secundară, semnătura cu trei luni în urmă, când, la casa de licitaţii Artmark, semnătura artistului a fost prezentă pe o lucrare în creion pe hârtie, „Sir Richard Francis Burton“ (44 x 49 cm), datată 2012 şi a fost adjudecată cu 2.800 de euro. În 2011, la aceeaşi casă de licitaţii, un desen realizat în grafit „The Legless Eye II“ (40 x 30 cm) fusese cumpărat cu 1.500 de euro.

Selectat pentru o expoziţie personală la Viena de către Strabag Artaward International şi pentru una de grup la Paris de către L’Espace Culturel Louis Vuitton, Dan Beudean a avut un an extrem de bun în 2013, după ce, în 2010, fusese expus de Slag Gallery New York. Artistul lucrează predominant desen, iar universul său plastic se centrează în jurul angoaselor omului modern, a unei lumi în care oriunde se poate ascunde orice, omul poate să nu fie om, câinele poate să fie om, iar omul poate să fie pasăre, iar evoluţia comportamentală duce către hibridizare. (Carmen Corbu)

Mai mult despre lucrările artistului în Cu frică, despre vânzătoarea de la magazin. Dan Beudean la Bucharest Biennale