Print Friendly, PDF & Email

Aflată deja într-o colecţie privată – Jean Philippe Guilbert-Lassagne Collection –   „Nonfunctional object“ este lucrarea cu care Zoltán Béla participă la Bucharest Biennale 2014.  Un ready made industrial, aceasta a fost parte a unei expoziţii găzduite, în 2012, de Anca Poteraşu Gallery sub titlul „Traces“.

zoltan-bela-nonfunctional-objectZoltán Béla – Nonfunctional Object, 2012, fier, 154×6 cm.© Courtesy of the artist, Bucharest Biennale & Anca Poterasu Gallery. Lucrarea aparţine colecţiei Jean Philippe Guilbert-Lassagne Collection şi participă la Bucharest Biennale 6.

Semnătura lui Zoltán Béla a apărut cu o oarecare frecvenţă şi în casele de licitaţii din Bucureşti. Artmark a vândut în ultimii ani 11 lucrări ale artistului. Cele mai bine cotate au fost uleiurile pe pânză datate 2010, “Breathtaking“ şi “Tamming the blue dragon“, care au fost  adjudecate pentru 2.500, respectiv, 2.800 de euro.

Pe piaţa  internaţională, cel mai mare succes al artistului a fost înregistrat în 2009, când Galeria Carini & Donatini din Italia i-a expus şi vândut seria de lucrări „Transition Icons“, într-o expoziţie curatoriată de Valerio Dehň şi Cosmin Năsui.

„Nonfunctional object“ este un cui cu ambele capete plate. Un obiect condamnat, căruia îi este refuzată experienţa şi care rămâne captiv într-o inutilitate dobândită a priori. (Carmen Corbu)

Mai mult despre lucrările artistului în Zoltán Béla: frică şi antecondamnare. Variaţiuni pe tema Bucharest Biennale