Print Friendly, PDF & Email

22 ianuarie, Back into Illusion, expoziţia personală a Flaviei Pitiş, la galeria Várfok din Budapesta. 7 martie, Landscape over time, un alt un solo show al artistei la Oxholm Gallery, Copenhaga. Reprezentată de Năsui Collection&Gallery, semnătura artistei ţinteşte, potrivit reprezentanţilor galeriei, intervalul de preţ 10.000-15.000 de euro. Prezente şi pe piaţa secundară de la Bucureşti, lucrările semnate de Flavia Pitiş se află atât în colecţii din România cât şi din spaţiul internaţional.

Situate într-un figurativ cu elemente suprarealiste, compoziţiile artistei s-au impus prin dramatismul temei propuse: cea a interogaţiilor dincolo de concret, în scopul demontării şi substratificării unui real în care individul îşi caută identitatea. Abordate predominant într-o monocromie tensionantă, lucrările împing elementul real  în afară, substituindu-l cu un corespondent al lui reinterpretat. E un joc, o permutare continuu a elementelor prezente şi a celor absente. (Carmen Corbu)

Mai mult despre acest subiect în Ecuaţii la persoana întâi. Flavia Pitiş şi Radu Belcin: discurs despre crizele identitare