Dan Perjovschi și Ziarul Orizontal, Sibiu 2017

„Câteodată, desenul meu pe o pancartă la minus 15 grade mi se pare mai bun decât desenul meu înrămat pe peretele unui muzeu cu temperatura controlată.” (Dan Perjovschi)

„... am ales un zid în spaţiul public, că n-are nimeni cheie la el şi nu trebuie să fugăresc un supraveghetor care uită să aprindă lumina şi e liber duminică.” (Dan Perjovschi) 

Dan Perjovschi trăiește și lucrează la București și Sibiu și participă frecvent la happening-uri în afara României. Lucrări semnate de el au fost expuse la Tate Modern Londra, MoMA New York, Centre Pompidou Paris, MCBA Lausanne, Ludwig Museum Koln, Moderna Museet Stockholm, MUAC Mexico etc. Lucrările sale de artă reprezintă o combinație între desen și graffiti, iar temele abordate sunt din zona socială și politică.

Proiectul lui Perjovschi, Ziarul Orizontal, este un proiect de artă în spațiul public, o frescă de 25 de metri pe zidul exterior al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. Este un jurnal al temelor din actualitatea locală și globală. Fiecare noua ediție a ziarului e inaugurată în timpul Festivalului International de Teatru Sibiu.

Proiect editorial apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.