Editura „Cartea de după” a fost fondată în anul 2017 și promovează liberalizarea pieței editoriale din România. În februarie 2022, Editura a lansat proiectul „Vrei să ai o carte ieșită din tipar?”, destinat tinerilor poeți autohtoni și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Cui se adresează proiectul?

Concursul de manuscrise a fost lansat pe 15 februarie 2022 și se va încheia pe 30 aprilie 2022. Condițiile de participare pentru scriitori sunt următoarele:

  • să aibă între 15 și 35 de ani;
  • să fie nedebutanți;
  • să aibă un manuscris complet de poezie.

Manuscrisul împreună cu o scurtă biografie a autorului trebuie trimise pe adresa Editurii (hello[at]carteadedupa.ro) până pe 30 aprilie 2022. La subiectul e-mailului se va menționa: „Vreau să am o carte ieșită din tipar!”

Formatul proiectului

Etapa 1: workshopuri editoriale. După primirea tuturor manuscriselor pe e-mailul Editurii, un juriu specializat le va selecta pe cele mai bune 10 și autorii lor vor fi invitați să participe la o sesiune de workshopuri online, ținute de echipa editorială. Acestea vor avea următoarea tematică: 1) redactare; 2) grafică și design; 3) marketing și promovare; 4)  tipar și producție; 5) distribuție și vânzare. Cele cinci workshopuri le vor furniza autorilor participanți tot know how-ul în baza căruia fiecare să-și poată dezvolta ulterior un proiect de carte și de marketing pentru propriul manuscris admis în competiție.

Etapa 2: concurs de proiecte de carte. Toate proiectele de carte dezvoltate de cei 10 autori după participarea la workshopuri vor intra într-o nouă jurizare, în urma căreia va fi ales cel mai bun dintre ele.

Etapa 3: premiere. Cel mai bun proiect de carte va vedea lumina tiparului la editura „Cartea de după”, transformându-se în volumul de debut al autorului câștigător. Din operele celorlalți autori participanți la workshopuri se va face o selecție de poezii care vor fi cuprinse într-o  antologie numită Unpublished, pe care Editura „Cartea de după” o va distribui în rândul altor editori de pe piața românească de carte, pentru a facilita vizibilitatea și publicarea celor nouă autori remanenți din competiție.

Calendarul exact al etapelor de proiect va fi furnizat pe e-mail fiecărui poet admis în concurs.

Partenerii proiectului

Proiectul „Vrei să ai o carte ieșită din tipar?” este co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Observator cultural, Fundația E-LOC, B-Critic, Zile și nopți.

 

Pentru mai multe informații:

Isabella Zaahr, marketing manager
0721983286, isa@carteadedupa.ro