The Night of (2016) – serial

Noaptea în care... un băiat și o fată se iubeau. Dar nu nevinovat și fără peripeții. Pentru că Nasir, zis Naz, băiatul din povestea acestui one night stand cu năbădăi, ia taxiul tatălui său (fără învoire, desigur), cu intenția de a merge la o petrecere fierbinte, însă, pe drum, se pricopsește cu o tânără care ține morțiș să ajungă pe plajă. Cum din Manhattan până la Ocean mai e drum de mers, cei doi poposesc pe marginea râului, înghit o pastiluță, două și, în cele din urmă, ajung în apartamentul tinerei. Dezmăț total, numai că Naz adoarme subit și se trezește cu un cadavru alături.

Dar mă opresc aici cu povestitul. Ideea e că tânărul Naz, potrivit tuturor aparențelor, se face vinovat de crimă. Iar acest „se face vinovat” are mare importanță, întrucât alcătuiește tot miezul întregii istorii: cum se poate dovedi că, în ciuda tuturor aparențelor, nu ești vinovat de o crimă și cine, de fapt, te face vinovat?

The Night of are, cred, cam toate ingredientele necesare unui serial plin de suspans, pentru asta garantând și numele lui Richard Price, care a semnat și câteva episoade din The Wire, sau prezența lui John Turturro. După ce ai pus primul episod, vrei musai să vezi ce se alege în continuare de bietul om. La toate acestea contribuie atmosfera inteligent creată, cu lumini, umbre și întuneric bine dozate, personajele de care te atașezi, xenofobie și violență americană în filigran, firul narativ și alte mici detalii care, adunate, dau un tot unitar. Pare o reușită (nu l-am văzut în întregime).

Vă îndemn să-l vedeți!

MV5BNzMyODUzMDAwNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDMxNjA2OTE@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

MV5BN2RkNjNkZTgtMzE2Ni00NzUwLWIxNDMtNjRhMmZmMWMyZDU1XkEyXkFqcGdeQXVyMTI4MDkzMzY@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_

MV5BMTdhNjAwZTEtM2VjMy00Y2NlLTg4NTAtN2NmNDI1YWY3Zjc5XkEyXkFqcGdeQXVyNTQxOTM1NTc@._V1_SY1000_CR0,0,1776,1000_AL_

MV5BMjQyOTgxMDI0Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwOTE4MzczOTE@._V1_

 

The Night of (2016) – serial

Creat de Richard Price, Steven Zaillian

Distribuție: Riz Ahmed, Peyman Moaadi, Poorna Jagannathan, John Turturro ș.a.

Sursă foto: IMDb