O distribuție de blockbuster

Anthony Hopkins, Ed Harris, James Marsden, Thandie Newton, Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Louis Herthum, Jimmi Simpson, Ben Barnes sunt nume care când afișul oricărui film de lung-metraj și, totuși, s-au decis să lucreze câțiva ani din viață pentru acest serial aflat acum la primele episoade.

Remake, în teorie

În teorie, serialul este remake-ul filmului cu același titlu, Westworld (tradus în română ”Lumea roboților), turnat în 1973, cu Yul Brynner în rolul principal. Primele patru episoade din primul sezon (singurele difuzate până acum) preiau de la filmul inițial ideea generală și câteva personaje, nimic mai mult. Totul e rescris, modernizat și updatat pentru a face din această producție una de referință pentru începutul mileniului III.

Gaming la puterea P+2

Acțiunea serialului se petrece într-un parc de distracții futurist, populat cu sute de roboți care joacă roluri din lumea vestului sălbatic, printre care își fac loc oaspeții parcului de distracții - pentru plăcerea de a lua parte la o aventură sau pentru a-și satisface instincte primare. Cheia filmului este că roboții nu știu că sunt roboți și că joacă doar roluri, ei cred că sunt oameni și că viața lor este reală. Fiecare robot, numit ”gazdă” în serial, are propria poveste și, contrar dorinței creatorilor parcului, propriile amintiri.

O lansare direct în topuri

Deși nu s-a difuzat decât câteva episoade, Westworld a ajuns în primele 20 de seriale din topul IMDB

BUGET
100 de milioane USD pentru primul sezon. Nou record pentru un serial
DATA LANSĂRII
2 octombrie în SUA, 3 octombrie în România
TEST GRATUIT
Primul episod poate fi văzut gratuit în România pe HBO Go

CUVINTE-CHEIE

Realitate virtuală, obsesia controlului, conștiința la roboți, parc de distracții, noua generație de jocuri

Prezentarea HBO

Noul serial HBO, al cărui prim sezon are 10 episoade, este o odisee întunecată despre începutul conștiinței artificiale și evoluția păcatului care explorează o lume în care fiecare poftă umană, fie ea nobilă sau depravată, poate fi satisfăcută. Într-un parc de fantezie futurist, cunoscut ca Westworld, mai mulți androizi „gazdă” deviază de la scenariile programatorilor și au un comportament haotic. citește mai mult

Hopkins, prim-solist

El este Robert Ford, omul de știință plin de taine și mister care a inițiat și conduce, deși nu explicit, întregul show. Într-o lume obsedată de control, cum este cea a administratorilor parcului de distracții, Anthony Hopkins își face propriul joc, după propriile reguli. El este fie marele păpușar, fie savantul nebun care va da peste cap povestea rasei umane.

Conștiința: un update întâmplător

După fiecare zi a jocului, memoriile roboților sunt șterse și reinițiate. Totuși, nu complet. Un update întâmplător îi face să își poată accesa fragmentele de memorie din celelalte zile / celelalte vieți. ”Ultima dorință a creatorilor parcului este ca roboții să aibă conștiință”, spune Hopkins. Și, cu voia sau fără voia lui, acest lucru începe să se întâmple prin intermediul viselor stranii și a coșmarurilor. 

Roboții suntem noi

Lansarea cea mai spectaculoasă a serialului a avut loc la Londra, unde un grup de oameni cu corpurile pictate s-au plimbat în principalele puncte ale orașului și în mijloacele de transport, transmițând ideea că roboții din Westworld nu doar ne seamănă teribil, ci, cumva, suntem chiar noi.

Vezi dosarul: Realitatea virtuală – o tehnologie în căutarea unei civilizații

Trăim vremuri când vrei-nu vrei te întâlnești cu pokemonii pe stradă. E de așteptat ca, de la un moment încolo, eroi din literatură, personaje din filme și din jocuri digitale, zei din Grecia antică să își pună cu toții hainele de stradă și să te ciocnească prin oraș. Și asta nu e totul. Vin hologramele!  
Realitatea virtuală e seducătoare, amenințătoare și amețitoare deopotrivă. (...) Dacă nu sunteți atenți când zappați și ajungeți cu telecomanda la canalele cu filme vechi, TCM vă prilejuiește întâlnirea cu Lumea roboților (Westworld, 1973) ...citește mai departe