Un spectacol marca Gigi Căciuleanu. Adică poezie, grație, frumusețe și sens pe muzica îmbătătoare a lui Vivaldi. Cu binecunoscuta sa magie, coregraful coagulează actorii Naționalului din Târgu Mureș, care lucrează cu devotament sută la sută, ca vrăjiți, sub bagheta maestrului. Acumulările din mai vechiul succes, Carmina Burana, s-au păstrat neștirbite pentru ca în acest nou proiect trupa să devină și mai performantă.

Gigi Căciuleanu pune stropul de dramatism, folosește bine calitățile actoricești ale interpreților în construcția relațiilor și creează momente distincte în care fiecare dintre ei strălucește. În costume frumoase, cu cîteva obiecte al căror efect actorii îl speculează la maximum, cu posturi elegante cărora li se adaugă pigmentul dansului contemporan mixat cu veritabile momente de teatru, trupa care funcționează ceas captivează spectatorii de la primul moment la ultimul. Restul este numai frumusețe și muzica lui Vivaldi.

Cine iubește dansul contemporan care păstrează legătura cu străvechea armonie clasică și cu grația inerentă a acestei arte trebuie neapărat să vadă Vivaldi și anotimpurile, probabil unul dintre cele mai frumoase spectacole ale lui Gigi Căciuleanu. Pur și simplu, de neratat!

VIVALDI ȘI ANOTIMPURILE

Teatrul Național Târgu Mureș, Compania „Liviu Rebreanu”

Scenariul, regia și coregrafia: Gigi Căciuleanu
(după o idee de regie și concept spațial de Dan Mastacan) 

Distribuţia:
Monica Ristea, Bordás Attila, Cristina Iuşan, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Anca Loghin, Rareş Budileanu, Raisa Ane, Luchian Pantea, Georgiana Gherghu, Claudiu Banciu, Mihaela Mihai, Delia Martin, Cristina Holtzli, Alexandru-Andrei Chiran, Tiberius Vasiniuc, Sergiu Marocico, Bianca Fărcaş, Cristian Iorga, Laura Mihalache, Erika Domokos, Gabriela Bacali, Denisa Badea, Claudiu Ştian, Robert Oprea, Ștefan Mura

Realizare decor, design costume și concept afiș: Măriuca Ignat

Text: Sonet Baroc n:7 de Beney Zsuzsa, traducerea Paul Drumaru

Light design: Daniel Klinger

Asistent coregrafie: Cristina Iuşan

Asistent regie: Laurenţiu Blaga

Un spectacol de o sensibilitate aparte, încărcat cu toate stările sufletești pe care un om le poate experimenta în viață, le-a fost dat să vadă spectatorilor luni seara, în cadrul celei de-a treia zi a Festivalului Internațional de Teatru Clasic. [...] Cu ajutorul fermecătoarei muzici a lui Antonio Vivaldi, s-au explorat toate anotimpurile ce se aștern în sufletele oamenilor, de la iubire... la furie, de la dorința de a fi integrat în societate... la dorința de a ieși din mulțime, de la exuberanță... la suferință.

Raluca Medeleanu, Viața ne oferă toate anotimpurile, iar destinul ne cântă notele lui Vivaldi, pe specialarard.ro.

Slujindu-se de binecunoscuta compoziţie pentru a face din ea un spectacol de teatru coregrafic, nutrind poate aceleaşi îndoieli încercate odinioară de Vivaldi, Gigi Căciuleanu a mizat pe caracterul de artă pe de o parte completă, dacă nu cumva chiar hiper-completă a teatrului.

Mircea Morariu, Viaţa lumii, viaţa omului, pe adevarul.ro.

Anotimpurile lui Gigi Căciuleanu caută omul, descriu coagularea și disoluția relațiilor umane citite în anotimpurile stărilor omenești. Vivaldi și Anotimpurile îl readuc pe coregraful-regizor Gigi Căciuleanu la Teatrul Național Târgu Mureș, cu acest nou spectacol a cărui dramaturgie îmbină dansul cu sugestii vizuale și teatrale extrase din patrimoniul cultural universal

Oana Cristea Grigorescu, Anotimpurile stărilor omenești la Teatrul Național Târgu Mureș, pe radiocluj.ro.