Grounded

Print Friendly, PDF & Email
Spectacol | Autor: B-Critic | 12 aprilie 2018 |
B-Critic vă recomandă un spectacol puternic, cu o actriță puternică, un spectacol despre un cer albastru, care, ca și visele, devine gri și te înghite. Pilotează, în echilibru vital, Isabela Neamțu, pe un traseu delicat schițat de Ligia Ciornei.

O femeie-pilot de bombardier devine mamă și soție, dar atunci când se întoarce din concediul de maternitate și își dorește să zboare din nou, sistemul o „reciclează” și o trimite să piloteze drone în deșert. E posibil pentru o ființă umană să meargă la război în fiecare zi, iar apoi, seara, să-și sărute fiica de noapte-bună?
Poate fi înlocuit zborul cu un job într-o rulotă în mijlocul deșertului?
Cum faci față atunci când devii conștient că „totul se înregistrează”?

Spectacolul GROUNDED, regizat de Ligia Ciornei, își propune sondarea unui moment existențial extrem, acela al începutului dezumanizării unei femei-pilot. Desi premisele textului conturează un personaj feminin masculinizat prin prisma „uniformei” pe care o poartă, creatorii spectacolului și-au propus să descopere fragilitatea ființei umane și mai ales a unei femei care, deși obsedată de adrenalina zborului, păstrează intacte instinctul, emoția si puterea de a iubi.
Epoca modernă suprapune existențele și arhivează toate momentele vieții noastre. Este epoca BIG BROTHER, în care „totul se înregistrează”. Tocmai de aceea un rol important în spectacol îl joacă montajul video live și live sound design-ul.
Originalitatea montării constă în dialogul armonios acordat între actorie, sunet și montaj-video, toate trei întâmplându-se în timp real, pentru recuperarea unui prezent gata oricând să se dizolve în „gri”.

GROUNDED 
de George Brant

traducerea: Isabela Neamțu

cu Isabela Neamțu

Regia: Ligia Ciornei
Live sound design: Marian Citu
Light design: Dragoș Mărgineanu
Scenografia: Andreea Sarău

o producție Doctor’s Studio

„Jurnalul lui Bridget Jones” în turnul cu DVD-uri

Regia: Sharon MaguireScenariul: Richard Curtis, Andrew Davies, Helen Fielding, după cartea cu același titlu scrisă de Helen FieldingStaruri: Renée Zellweger, Hugh Grant, Colin FirthDurata:1 h...

Lecții de la copilul din tine. „Fetița soldat”, de Mihaela Michailov

UN ARTICOL DE ADINA LATEȘFetița soldat, de Mihaela Michailov, pus în scenă la Sala 9G a Teatrului Național „I.L....

Motanul Bob

James Bowen, Lumea văzută de Bob, Traducere din limba engleză de Ana-Maria Man, Polirom, 2016Bob, motanul portocaliu găsit de James Bowen într-un...