Grounded

Print Friendly, PDF & Email
Spectacol | Autor: B-Critic | 12 aprilie 2018 |
B-Critic vă recomandă un spectacol puternic, cu o actriță puternică, un spectacol despre un cer albastru, care, ca și visele, devine gri și te înghite. Pilotează, în echilibru vital, Isabela Neamțu, pe un traseu delicat schițat de Ligia Ciornei.

O femeie-pilot de bombardier devine mamă și soție, dar atunci când se întoarce din concediul de maternitate și își dorește să zboare din nou, sistemul o „reciclează” și o trimite să piloteze drone în deșert. E posibil pentru o ființă umană să meargă la război în fiecare zi, iar apoi, seara, să-și sărute fiica de noapte-bună?
Poate fi înlocuit zborul cu un job într-o rulotă în mijlocul deșertului?
Cum faci față atunci când devii conștient că „totul se înregistrează”?

Spectacolul GROUNDED, regizat de Ligia Ciornei, își propune sondarea unui moment existențial extrem, acela al începutului dezumanizării unei femei-pilot. Desi premisele textului conturează un personaj feminin masculinizat prin prisma „uniformei” pe care o poartă, creatorii spectacolului și-au propus să descopere fragilitatea ființei umane și mai ales a unei femei care, deși obsedată de adrenalina zborului, păstrează intacte instinctul, emoția si puterea de a iubi.
Epoca modernă suprapune existențele și arhivează toate momentele vieții noastre. Este epoca BIG BROTHER, în care „totul se înregistrează”. Tocmai de aceea un rol important în spectacol îl joacă montajul video live și live sound design-ul.
Originalitatea montării constă în dialogul armonios acordat între actorie, sunet și montaj-video, toate trei întâmplându-se în timp real, pentru recuperarea unui prezent gata oricând să se dizolve în „gri”.

GROUNDED 
de George Brant

traducerea: Isabela Neamțu

cu Isabela Neamțu

Regia: Ligia Ciornei
Live sound design: Marian Citu
Light design: Dragoș Mărgineanu
Scenografia: Andreea Sarău

o producție Doctor’s Studio

Hauschka, la București

ARTmania Classics prezintă concertul Hauschka, joi, 15 decembrie 2016, la Sala Radio. Un eveniment dedicat audiofililor muzicii clasice contemporane și...

„Totul e relativ” de Alan Ayckbourn, la Nottara

Totul e relativ de Alan Ayckbourn, în regia lui Felix Alexa Programul „Regizori mari pe Bulevard” îl readuce pe...

Compoziţie, disciplină, armonie, ritm. Protestele din februarie 2017 văzute de criticul de artă Pavel Şuşară

Pavel Şuşară:Protestele recente din Piața Victoriei, dar și din întreaga țară, fiindcă fenomenul este unitar dincolo de locul în...