Anul acesta am decis să ne dedicăm festivalul subiectului care a ocupat mințile creative timp de secole: Muza și Poetul. (...) Căile Muzicii și ale Poeziei s-au intersectat întotdeauna. Marii compozitori și-au găsit inspirația în sacru și profan, în natură, în viața simplă de zi cu zi, în naștere și moarte și, bineînțeles, în dragoste.
Răzvan Popovici, Director SoNoRo, și Diana Ketler, Director artistic SoNoRo

Între 28 octombrie și 14 noiembrie 2016 se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, sub înaltul patronaj al Președintelui României. Festivalul poartă în acest an numele „La Muse et le Poète” și promite în 20 de concerte întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung.

Publicul va putea alege prin vot, pe întreaga durată a festivalului, compozitorul al cărui piesă va fi interpretată în acest concert. BE OUR MUSE / FIȚI MUZA NOASTRĂ este o invitație la adresa publicului prin care acesta poate să devină o adevărată muză a muzicienilor.

sonoro2016

palatul-cotroceni

sursa foto: muzeulcotroceni.ro

Cine, ce, unde, când

Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo
Bucureşti: Palatul Cotroceni (Sala Unirii), Sala Radio
28 octombrie – 7 noiembrie 2016

 

salaradio

sursa foto: www.salaradio.ro
credit foto: Miluţă Flueraş

logo-mklasicaCLASIC E MODERN