photofest

 

CÂND:

1-20 septembrie

CINE:

Organizator: Grupul Filos

UNDE:

Teatrul Național București, Institutul Francez, Cinema Elvira Popescu, Journey Pub and More, Cărturești, Bistro Carusel.

 

Din 10 septembrie a început Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România.

Lansat sub sloganul Let’s get visual! și cu un conținut deosebit, Bucharest Photofest îsi propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați.  

Cele aproape 30 de evenimente - expoziții, proiecții de filme, dezbateri, workshopuri și prezentări de portofoliu - vor crea o atmosferă specială de efervescență cultural-vizuală din care nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau iubitori de fotografie.  

Ediția de anul acest evidențiază artiștii și cultura din Maroc și Franța, iar temele sunt fotografia comercială și fotografia fine art.  

Vă puteți bucura de prezența unor artişti de anvergură internaţională: Mathieu Le Lay (FR), Tim Flach (UK), Katarina Blazhyievska(UA), Anka Zhuravleva arts (RU), Troy Moth (CA),Panagiotis Filippou (GR), Marius Budu (DK), și nu numai, care își vor expune lucrările și își vor împărtăși poveștile în mijlocul publicului din România.  

Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție foto din lume, expoziții dedicate culturii marocane, expoziția celei mai importante competiții de fotografie din Ukraina, proiecțiile oficiale ale filmelor HUMAN (regia Yann Arthus-Bertrand), La Quête d’Inspiration sau avanpremiera mondială a documentarului Siwa and Orah, iată numai câteva dintre momentele acestei povești vizuale intense, care se va încheia pe 20 septembrie.