“Line from Giuleşti” este o instalaţie-eveniment de poveşti urbane colectate din comunitate care mixează video, fotografie, artă murală, bandă desenată, teatru şi muzică. Instalaţia de artă hibridă co-creată de artişti şi comunitate, alături de Asociația Romano ButiQ, participă Adina Popescu, Black Horse Mansion şi Pisica Pătrată. 
Black Horse Mansion (studio pop-up de producție audio-video – Ana Banu, Alina Manea și Miruna Vasilescu): A fost mai dificil decât ne așteptam să culegem informații relevante de la copii așa mici, într-un timp atât de scurt.  Pentru a analiza o comunitate este nevoie de răbdare și deschidere pe o perioadă îndelungată, credem noi. Sperăm că vom reuși, împreună cu restul echipei, să atragem atenția asupra diversității orașului în care trăim.
Adina Popescu: Mă interesează proiectele culturale care sînt destinate comunităților, în general, fie ele unele de români, romi, maghiari etc. sau mixte, etnia nu are o importanță prea mare. Îmi place ideea de comunitate în sine, iar dacă aceasta are un specific cu atît mai bine. De altfel, două din cele trei filme documentare la care am lucrat pînă acum sînt despre comunități – o comunitate dintr-o fostă colonie minieră din munții Apuseni și comunitatea de chinezi din București. 
Cristina Geană (Asociația Romano ButiQ): Prefer  să-mi văd munca în cartier ca pe un dat obiectiv și rațional, faci ce e de făcut, lucrurile sunt cum sunt, oamenii cum îi vezi. (…)De asta e bine să nu se grăbească cineva să salveze lumea, ca n-are cum. Despre copiii și părinții  cu care lucrez de mai bine de un an zic că-s minunați, în primul rând, pentru că au acceptat propunerea noastră de a face o mică. 
sursa: livefrom.ro

livefrom

Ce, Unde, Când

Live from Giuleşti 
Muzeul Culturii Romilor

16 septembrie, ora 19:00
Un eveniment: Arena şi Bucureşti 2021

"La ȋnceputul lunii august, 19 copii şi adolescenţi din zona Giuleşti – Sârbi au fost invitaţi să participe la o instalaţie creată de un grup de artişti şi să povesteasca  prin mijloace creative despre viaţa lor de zi cu zi  ȋn comunitate şi modul ȋn care se raportează la viitor. Pe 16 Septembrie 2016, creaţiile şi mesajele lor devin o operă de artă şi o frescă a vieţii din cartier văzute din interior. Proiectul face parte din platforma LIVE FROM care ȋşi propune să exploreze prin mijloace artistice ecosistemul micro-comunităţilor din Bucureşti provocând oamenii să se exprime prin artă."

giulesti

sursa foto: livefrom.ro