cockosi

După ani petrecuți împreună, cei doi le ochesc cu precizie. Pe scurt, relații volatile în desfășurare: tensionate, pasionale, când pline de înțelegere, când pe muchie de dragoste-ură. Inevitabil, însoțite de nevoia de siguranță și teama de asumare. 

În 2010, piesa Cock de Mike Bartlett, prezentată în premieră la Royal Court, în Londra, a câștigat Premiul „Laurence Olivier”, cea mai importantă distincție britanică. În scurt timp, piesa a fost montată pe Broadway. 

Spectacolul Cockoși a fost premiat în cadrul Festivalului Bucharest Fringe 2014 cu premiile Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie - Horia Suru, Cea mai bună interpretare masculină - Rareș Florin Stoica, Cea mai bună interpretare feminină - Fulvia Folosea.

Spectacolul face parte din secțiunea INDIE GOLD a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe, ediția a VI-a.

Un spectacol despre comunitatea gay? Dimpotrivă, despre relațiile umane. Se iubesc de șapte ani. Locuiesc împreună. 

Când, la un moment dat, între cei doi bărbați intervine o femeie. Ea luptă să-l câștige pe John. El luptă să-l păstreze pe John. Tensiunea situației declanșează în băiatul râvnit de amândoi o criză de identitate în toată regula. Cine va câștiga? 

În momentul în care o hotărâre începe să prindă contur și noi respirăm ușurați că John tocmai a ales, intervine elementul-surpriză. Până atunci însă, prietenie, onestitate și discuțiile unor oameni inteligenți despre relație. Nu de puține ori, însă, și lupte de putere. Fiecare își înfige bocancii în vulnerabilitățile celuilalt.

 

COCKOŞI
de Mike Bartlett
Traducerea: Horia Suru
Cu: Rareş Florin Stoica, Fulvia Folosea,
Vlad Nemeş şi Ionel Mihăilescu
Regia: Horia Suru
Scenografia: Steliana Ştefănescu
Afişul: Liviu Bulea

 

CÂND:

19 septembrie

UNDE:

Teatrul Național - Sala Mică